Herkese merhaba,
Yulaf kepekli tariflerle devam
ediyoruz :) Yulaf kepekli hamur pek de hamur gibi olmadığından çok az tam
buğday unu ilavesiyle ve zeytinyağıyla yaptım poğaçalarımı. Fırından ilk
çıktığında sıcacık ve feci lezzetliydi, tabii soğuyunca eski lezzeti kalmıyor
ama sağlıklı ve zararsız bir hamur işine göre hiç de fena sayılmaz ;)
Cumartesi sabahı yaptığım
poğaçaların sonuncusunu bu sabah iş yerinde yedim. 4 gündür sabah
kahvaltılarında ikişer tane yiyorum, e tabi kalanını da Cantürk’ün yediğini
söylememe gerek yoktur sanırım :))
Yeri gelmişken ben yulaf kepeğini
Dukan diyeti yaptığım için değil, kalorisi düşük, sağlıklı hamur işleri elde
etmek istediğim için kullanıyorum. Dolayısıyla yaptıklarımın Dukanla bir ilgisi
olmadığı gibi ataktaysanız bunu yiyin, seyirdeyseniz yemeyin gibi bir yorum
yapma şansım yok çünkü bu diyet hakkında yeterince bilgi sahibi değilim.
Malzemeler:
Hamuru için:
2 yumurta (birinin sarısı üzeri
için ayrılacak)
1 çay bardağı light süt
1 su bardağı light yoğurt
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Bir tutam maydanoz
Bir tutam dereotu
1 paket mahlepli susamlı kabartma
tozu
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı yulaf kepeği
Aldığı kadar tam buğday unu
Arasına koymak için:
Küp küp doğranmış light kaşar
peyniri
Üzeri için:
Susam ve çörek otu
Yumurtalar, zeytinyağı, yoğurt,
süt, kıyılmış maydanoz, dereotu, tuz ve yulaf kepeğini derin bir kaba alıp
iyice karıştırıyoruz. Kabartma tozu ve azar azar tam buğday unu ekleyerek
yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hafifçe ele yapışan değişik yapıda bir hamurumuz
oluyor. Şimdi hamurumuzdan ne çok büyük ne küçük parçalar koparıp arasına kaşar
koyarak poğaça şekli veriyoruz.
Üzerine yumurta sarısı sürüp
susam ve çörekotu serperek 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika
pişiriyoruz.
Yulaf kepekli bu poğaçaların -her
ne kadar kabartma tozu koymuş olsam da- kabaracağını pek sanmıyordum. Hatta
fırın camından baktığımda aşağıdaki manzarayı görünce epeyce şaşırdım :)
Aynı hamura zeytin, ceviz,
kurutulmuş domates gibi malzemeler ekleyip yuvarlak poğaçalar da
yapabilirsiniz.
Bu da deniz temalı kahvaltı
sofram:
Hoşçakalın!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder