Herkese merhaba,
Bizim evde çok yapılan ve severek
yenilen gavurdağı salatasının tarifini vereceğim.
Aslına bakarsanız ceviz
haricindeki tüm malzemeler çoban salatasına ait. Tek farkı olabildiğince minik
doğranıyorlar. Tabii bol miktarda kullandığımız ekşiyi saymazsak olmaz :)
Malzemeler:
4-5 adet salkım domates
1 orta boy kuru soğan
2 köy biberi
2 küçük salatalık
Bir tutam maydanoz
2 avuç kırılmış ceviz
Yarım limonun suyu
Nar ekşisi
Tuz, pulbiber
Sızma zeytinyağı
Sebzeleri minicik doğrayıp (tavla
zarından bile küçük) maydanozu kıyıyoruz. Bu aşamada özellikle de domatesler
salatayı sulandıracağı için benim yaptığım gibi bir süzgeçle fazla suyunu
süzebilirsiniz.
Doğradığımız sebzelere limon
suyu, nar ekşisi, tuz, pulbiber ve zeytinyağını ekleyip karıştırıyoruz. Son
olarak da cevizle süsleyip servis ediyoruz.
Nar ekşisi konusunda ölçü
vermiyoruz, biz biraz ekşi sever bir aile olduğumuzdan benim kullandığım miktar
size fazla gelebilir :)
Ayrıca süslemek için –tabi
mevsimi olmadığından ben yapamadım- nar taneleri kullanabilirsiniz. Hem
dekoratif hem de lezzetli olur salatanız.
Hoşçakalın!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder