Herkese merhaba,
Toz pudingli muffinlerimi artık
bilmeyen yoktur sanırım, bu kez de aynı hamurun miktarını artırıp tek parça
olarak pişirdim ve maşallah kabardıkça kabardı :)
Siz bu kadar kabarık, kocaman bir
kek istemezseniz yumurta sayısını ikiye düşürüp ölçü olarak da çay bardağı
kullanabilirsiniz. Ben yuvarlak kelepçeli kalıp kullandım ama Bundt tipi
(ortası boş, dilimli) bir kalıpla da gayet güzel olacağını düşünüyorum :)
Malzemeler:
3 yumurta
¾ su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 tepeleme yemek kaşığı kakao
1 paket toz halinde bitter
çikolatalı puding
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
Yumurtalarla şekeri krema
kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Süt ve sıvıyağı ekleyip biraz karıştırıp
elediğimiz tüm toz malzemeleri (kakao, kabartma tozu, puding ve un) pürüzsüz
olana kadar hafifçe çırpıp yağladığımız kalıba döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180
derecelik fırında 30-35 dakika pişiriyoruz. Eğer kürdan batırdığınızda temiz
çıkıyorsa pişmiş demektir, aksi halde pişirmeye devam ediyoruz.
Bir de keklerinizi fırından alır
almaz üzerini örtmeyin; nemlenir, kabaran kısımlar çöker ve içi hamurlaşır.
15-20 dakika beklettikten sonra yaparsanız keklerinizin kurumasını
engellediğiniz gibi hamurlaşma sorunuyla da karşılaşmazsınız.
Aslında planım kekimin üzerine
Dr. Oetker’in beyaz çikolata sosunu döküp servis etmekti ama bu kadar kabarınca
sosun içine işlemeyeceğini düşünüp arasını kestim ve arasına cupcakelerimi
süslemek için kullandığım labne peynirli kremamdan hazırlayıp sürdüm. En üstüne
de koyu kıvamlı pişirdiğim beyaz çikolata sosundan döküp Türk kahvesi
serpiştirdim ve servis ettik.
Detaylı olarak yazdığım pastamın tarifini okumak için TIK TIK :)
Birikmiş tarifleri en kısa sürede
paylaşabilmek dileğiyle,
Hoşçakalın!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder