Herkese merhaba,
Çikolatayı ille de portakallı
isteyen, kakaolu keklere mutlaka portakal kabuğu rendeleten kocişim için
uydurduğum ve bayıldığımız bir tarifim var bugün size :)
Malzemeler:
1 yumurta
1 yemek kaşığı toz şeker
3/4 su bardağı süt
¼ su bardağı portakal suyu
1 tatlı kaşığı un
¾ su bardağı un
1 portakalın kabuğu (rendelenmiş)
Yumurtayı ve toz şekeri iyice
çırpıp süt ve unun yarısını ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Portakal suyunu,
portakal kabuklarını, şekeri ve unun kalanını da ekleyip pürüzsüz bir kıvam
alana kadar çırpıyoruz. (poratakal suyu asitli olduğundan sütü kestirir, o
yüzden aynı anda eklememeye ya da birbirine karıştırmamaya dikkat edin ;) )
Tavaya varsa spreyle sıkıp yoksa
da birkaç damla yağ damlatıp peçeteyle yayıyoruz. İyice ısınan yağlanmış tavaya
kepçeyle (tavanın büyüklüğüne göre miktarını ayarlıyoruz) krep hamurundan alıp
ince bir tabaka olacak şekilde yayıyoruz. Altı pişmeye başladığında hafifçe
spatulayla kenarlarından kaldırıp parçalamadan (ister havaya fırlatarak
isterseniz de benim gibi spatula yardımıyla) ters çeviriyoruz.
Ne kolaymış değil mi?
Portakal, muz, çilek gibi
meyvelerle; bal, reçel, fındık ezmesi gibi tatlılarla afiyetle yiyoruz.
Ama Nutella ile nasıl güzel
oluyor anlatamam :)
Bu da krepli kahvaltı sofram:
Siz de bu hafta sonu portakallı krebimi
denersiniz belki ;)
Hoşçakalın!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder