Herkese merhaba,
Dün akşam çayına gelen Belgin
ablam ve Gökçen için hazırladığım mercimek köftemin tarifini vereceğim bugün.
Zor olduğunu düşünüp daha önce hiç denememiş olanlar için de aşama aşama
fotoğrafladım, detaylı anlatacağım ;)
Ölçüler anneme ait. Siz ayrıca
dereotu, yeşil soğan, nane gibi yeşillikler ve farklı baharatlar da
ekleyebilirsiniz.
Malzemeler:
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı ince (köftelik)
bulgur
3,5 su bardağı su
1 büyük boy kuru soğan
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım demet maydanoz
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz, pulbiber, kimyon, köfte
baharı
Öncelikle 3,5 su bardağı su ve
mercimeği tencerede çok çok az su kalana kadar haşlıyoruz ve bulguru ekleyip
tencerenin ağzını kapatıp yaklaşık yarım saat bekletiyoruz. Sıcak sulu mercimek
bulgurumuzu yumuşatıyor ve hatta aşağıdaki gibi çok katı bir karışım elde
ediyoruz.
Diğer taraftan minik minik
doğradığımız soğanları sıvıyağda kavurmaya başlıyoruz. Soğanlar yumuşayınca
salçaları da ekleyip iyi kavuruyoruz.
Salçalı soğanları ve kıydığımız
maydanozları mercimek bulgur karışıma ekleyip (elimizi yakmadan) yoğuruyoruz ve
köfte şekli verip servis tabağına diziyoruz.
Marul, salatalık, domates ve
limonla servis edebilirsiniz ;)
Mercimek köftelerime patatesli
sigara böreği ve ağlayan kek (ağlayan pasta) eşlik etti :)
Soframın detayları ile ağlayan kek ve böreklerimin tarifini okumak için TIK TIK ;)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder