20 Ekim 2014 Pazartesi

Mercimek köftesi


Herkese merhaba,

Dün akşam çayına gelen Belgin ablam ve Gökçen için hazırladığım mercimek köftemin tarifini vereceğim bugün. Zor olduğunu düşünüp daha önce hiç denememiş olanlar için de aşama aşama fotoğrafladım, detaylı anlatacağım ;)  
 
 
 

Ölçüler anneme ait. Siz ayrıca dereotu, yeşil soğan, nane gibi yeşillikler ve farklı baharatlar da ekleyebilirsiniz.

Malzemeler:

1 su bardağı kırmızı mercimek

1 su bardağı ince (köftelik) bulgur

3,5 su bardağı su

1 büyük boy kuru soğan

Yarım çay bardağı sıvıyağ

Yarım demet maydanoz

2 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

Tuz, pulbiber, kimyon, köfte baharı

 

Öncelikle 3,5 su bardağı su ve mercimeği tencerede çok çok az su kalana kadar haşlıyoruz ve bulguru ekleyip tencerenin ağzını kapatıp yaklaşık yarım saat bekletiyoruz. Sıcak sulu mercimek bulgurumuzu yumuşatıyor ve hatta aşağıdaki gibi çok katı bir karışım elde ediyoruz.
 
 
 

Diğer taraftan minik minik doğradığımız soğanları sıvıyağda kavurmaya başlıyoruz. Soğanlar yumuşayınca salçaları da ekleyip iyi kavuruyoruz.
 
 
 

Salçalı soğanları ve kıydığımız maydanozları mercimek bulgur karışıma ekleyip (elimizi yakmadan) yoğuruyoruz ve köfte şekli verip servis tabağına diziyoruz.
 
 
 

Marul, salatalık, domates ve limonla servis edebilirsiniz ;)

Mercimek köftelerime patatesli sigara böreği ve ağlayan kek (ağlayan pasta) eşlik etti :)
 
 
 

Soframın detayları ile ağlayan kek ve böreklerimin tarifini okumak için TIK TIK ;)
 

Hoşçakalın! :)










 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...