Herkese merhaba,
Uzakdoğu mutfağını sevenler için
lezzetli ve çok hafif bir yemek tarifim var :) Quick China’da yediğimiz
yemeklerin tadından yola çıkarak yaptığım yemeğimi “ya Cantürk sevmezse” diye
endişelenerek getirdim sofraya. Damak tadına pek uymamasına rağmen eşim bile
çok beğendiyse mutlaka denemelisiniz ;)
Sebzeler ve eti ayrı ayrı
pişirmek (sebzeleri kendi içlerinde birarada) ile sebzeleri jülyen doğramak
dışında hiçbir zorluğu olmayan bu yemeği misafirlerinize de ikram
edebilirsiniz. Tek başına ya da yanında sadece noodle ile bile yeterli
olacaktır ;)
Ben hem hızlı olması hem de besinlerin
vitamininin gitmemesi için wok tava kullandım. Wok tavanın özelliklerini ve
tercih etme sebebimi yazdığım postu BURADA okuyabilirsiniz ;)
Malzemeler:
Yarım kilo kemiksiz tavuk göğüs
2 orta boy havuç
2 orta boy kabak
2 orta boy kırmızı (kapya) biber
8-10 adet orta boy mantar
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 avuç kaju fıstığı
2 yemek kaşığı teriyaki sos
Tavukları ve sebzeleri jülyen
doğrayıp hazırlıyoruz. Öncelikle 1 yemek kaşığı yağı tavamıza alıp iyice kızınca
tavukları ekliyoruz ve soteliyoruz. İstediğimiz kadar pişince de tavukları bir
kenarda beklemeye alıyoruz.
Sebzeleri de kalan yağ ile BURADAKİ
gibi soteledikten sonra tavukları, kaju fıstıklarını ve teriyaki sosu da ekleyip
suyunu çekene ve lezzetleri birleşene kadar biraz daha pişiriyoruz.
Yemeğimiz hazır :)
Ne kolaymış, değil mi?
Aynı yemeği kırmızı et kullanarak
da yapabilirsiniz. Daha önce verdiğim kaju fıstıklı ve körili tavuk tarifimi
okumak için de BURAYA tıklamanız yeterli ;)
Hoşçakalın! :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder