Merhabalar,
Yeni haftaya meşhur kısırımın
tarifiyle başlamak istedim. Ailede çok hatta en çok sevilen, babam ve halalarım
tarafından her görüşmede talep edilen; bol soğanlı, çok salçalı ve biraz fazla
ekşili kısırımın tarifi için malzemeler:
2 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı sıcak su
3 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tatlı biber
salçası
1 yemek kaşığı acı biber salçası
1 limonun suyu (ben 2
kullanıyorum)
3-4 yemek kaşığı nar ekşisi
Yarım demet kıyılmış maydanoz
1 demet (fazla da olabilir) taze
soğan
1 bardağı sızma zeytinyağı
Köftebaharı, kimyon, pulbiber,
tuz
Süslemek için cherry domates,
salatalık ve marul
Bulgurumuzu bir tencereye ya da
kapaklı kaba alıp üzerine sıcak suyumuzu ekleyip ağzını kapatıyoruz. Bulgur
yumuşayıp şişerken yeşillikleri yıkayıp kıyıyoruz.
Bulgur suyu çekip şiştikten ve
ılıdıktan sonra salçaları, baharatları, limon suyunu ve nar ekşisini ekleyip
ister eldiveni takıp yoğuruyoruz, istemezsek de kaşıkla iyice karıştırıp
malzemeleri birbirine yediriyoruz. En son yeşillikleri ve zeytin yağını ekleyip
karıştırıp servis tabağına alıyoruz.
Cherry domates, salatalık ve
marul kullanarak bu şekilde süsledim ve açık büfe soframa koydum kısırımı. Ayaklı
servis kasem Paşabahçe’den, severek almıştım severek de kullanıyorum :)
Siz de farklı malzemelerle
değişik sunumlar yapabilirsiniz ;)
Kısırımı en son eşimin eski iş
arkadaşları için hazırlamıştım. Soframın detayları ve diğer tarifler pek
yakında ;)
Hoşçakalın!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder