16 Eylül 2014 Salı

Zeytinyağlı taze fasülye


Merhabalar,

Pişirdiğim ilk ana yemek olduğu için (yaş 10) taze fasulyenin bendeki yeri bir başkadır. Bloga koymak için koca yazın geçmesini beklemem biraz komik oldu tabi ama bu fasulyenin lezzeti çok feci olmuştu, yazmazsam küsebilirdi :)
 
 
 


Malzemeler:

Yarım kilo taze fasülye

1 büyük boy kuru soğan

2 orta boy olgun domates

1 küçük acı biber

1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası

1 tepeleme yemek kaşığı tatlı biber salçası

3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tane küp şeker

Tuz
 
 
 

Soğanları ve kabuğunu soyduğumuz domatesleri yemeklik doğrayıp, fasülyeleri ayıklayıp minik minik kırıyoruz. Tencerenin dibine yağı, üzerine soğanları, üzerine fasülyeleri ve en üste domatesleri kat kat diziyoruz. 1 çay bardağı kadar sıcak suda salçaları, tuz ve küp şekeri eritip üzerine gezdiriyoruz. Acı biberi de bütün olarak yerleştirip kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
 
 
 

Yanında cacık ve salatayla ister sıcak ister soğuk yiyoruz :)

Afiyet olsun!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...