29 Eylül 2014 Pazartesi

Muzlu pudingli muffin


Merhabalar,

Çikolatalı pudingli keki ilk denediğimde “Allahım nasıl güzel!” dediğimi hatırlıyorum. Sonra muffin olarak deneyip o halini daha bir sevince bir de muffinin kalbimdeki yeri büyük keklere oranla hep daha fazla olunca pudingli keklerimi hep silikon minnoş kalıplarımla yapmaya başladım.
 
 
 

Geçtiğimiz cumartesi açık büfe menüsünde tatlı olarak profiterol vardı ama hem gözüme az göründüğünden (söz konusu misafir olunca gözüm doymuyor, evet) hem de yanına onun kadar ağır olmayan bir alternatif koyabilmek için (ilk planım muzlu pudingli kurabiye yapmaktı ama açık büfelerde kurabiyelerin rağbet görmemesi beni bu fikrimden vazgeçirdi) muffinlerimi muzlu pudingli yapmaya karar verdim. İlk denememde hamuruna bolca damla çikolata da eklemiştim ama çikolatalar ağırlık yaptığı için istediğim gibi kabarmadılar. O haliyle bile çok lezzetli olunca bu kez damla çikolata olmadan yaptım. Hem puf puf kabardılar hem de muz tadını daha çok hissettik ;)
 
 
 

Bu arada ikinci kez muffin kağıtlarını kullanmış oldum. Muffin pişirme kağıtlarım da silikon kalıplarım gibi Tantitoni’den ;)
 
 
 
 

Malzemeler:

1 paket Carte Dor muzlu puding

2 yumurta

¾ çay bardağı toz şeker

1 çay bardağı süt

1 çay bardağı sıvıyağ

1 paket kabartma tozu

2,5 çay bardağı un
 

Oda sıcaklığındaki yumurtalarımızı şekerle mayonez kıvamına gelinceye kadar iyice çırpıyoruz. Unutmayın kekimizin güzel olmasının ilk şartı bu. Sonra oda sıcaklığındaki (ikinci püf noktamız) sütümüzü ve sıvıyağı ekleyip biraz daha çırpıyoruz. En son toz halindeki pudingi, elediğimiz unu ve kabartma tozunu ekleyip fazla çırpmamaya çalışarak birbirine yediriyoruz. Üçüncü püf noktamız unumuzun elenmesi, dördüncüsü de un ve kabartma tozunu ekledikten sonra fazla çırpmamak ;)
 
 

 
 
 
İçlerine kağıt yerleştirdiğimiz kalıplarımızın 2/3’ünü dolduracak kadar kek hamurumuzdan kokuyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişiriyoruz. Piştiğini anlamak için kürdan batırmanız yeterli. Eğer kürdan temiz çıkıyorsa tamamdır, üzerine hamur yapışmışsa biraz daha pişmeye ihtiyaç vardır ;)
 
Servis etmeden önce üzerine çok az çikolata sos gezdirirseniz de harika olur ;)

Biz bu muffinleri arkadaşlarımız Derya ve Cem’e maç izlemeye giderken götürdük, henüz ılıkken çayla yedik :)

Cumartesi gününün diğer tarifleri ve detayları için  TIK TIK ;)
 
 
 

Bir sonraki hedefim de çileklisini yapmak ;)

Yepyeni tariflerle buluşmak dileğiyle :)

Hoşçakalın!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...