Namı diğer tavuk bulyon :)
Herkese merhaba,
Hem çorbalarda hem de pilavlarda
kullandığımız tavuk bulyonların katkı maddesizinin tarifini vereceğim bugün
size ;) Benim gibi çok miktarda hazırlayıp dondurucuya atarsanız hep elinizin
altında olur.
Malzemeler:
7-8 adet tavuk baget
1 büyük boy kuru soğan
2 orta boy havuç
Defne yaprağı
Kekik
Biberiye
Tane karabiber
Tuz
2,5 litre su
Soğan ve havuçları iri iri
doğradıktan sonra tüm malzemeleri derin bir tencereye alıp en az 2 saat
kaynatıyoruz. Soğuttuğumuz tavuk suyunu süzerek minik saklama kaplarına veya
poşetlere bölüştürüp dipfrize atıyoruz.
Eğer pirinç pilavlarınızda kekik,
biberiye gibi aromalar hoşunuza gitmezse hiç kullanmayabilirsiniz ancak bulgur
pilavı ile çorbalara çok yakışıyor, benden söylemesi ;)
Pırasa, kereviz sapı, maydanoz
gibi aklınıza gelen aromatik tüm sebzeleri tavuk suyu yapımında
kullanabilirsiniz, havuç ve soğanla kendinizi sınırlamayın ;)
Süzdükten sonra elde kalan malzemeleri
de mutlaka kullanın. Örneğin tavuk etlerini minik minik parçalayıp şehriye
çorbasına katabilir, sebzeleri blendırdan geçirerek süzme mercimek çorbasına
ekleyebilirsiniz. Hatta bu tavuk suyunu haşlama yemeği olarak öylece de
yiyebilirsiniz, seçim sizin ;)
Hoşçakalın!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder