Merhabalar,
Yulaf ve kabaktan hoşlanmayan,
tadını bir türlü sevemeyenler için yediklerini bile anlamayacakları harika bir
tarifim var size: Sebzeli, yulaflı ve tam buğday unlu diyet muffin mücverler ;)
Malzemeler:
2 yumurta
4 orta boy kabak
2 orta boy havuç
1 orta boy kuru soğan
Bir tutam dereotu
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1,5 su bardağı yulaf ezmesi
Aldığı kadar tam buğday unu
Tuz, karabiber, pul biber
Çörek otu
Kabak, havuç ve soğanı rendeleyip
suyunu iyice sıkıyoruz. Unutmayın sebzeleriniz ne kadar az sulu olursa o kadar
az un kullanırsınız.
Sebzeleri ve kıyılmış
dereotlarını alıp yumurta, süt, zeytinyağı, yulaf ezmesi, tuz, karabiber ve pul
biber ekleyip karıştırıyoruz. Un için miktar vermedim çünkü sebzelerinizde
kalan suya göre değişiklik gösterebilir. Ben yaklaşık 1 çay bardağı kadar tam
buğday unu kullandım, sonucunda aşağıdaki gibi bir kıvam elde ediyorsunuz. Kek
hamuru gibi akışkan olmayan ama ele de gelmeyen cıvıklıkta bir kıvamı olmalı
aksi takdirde içi çok çiğ kalır.
Sıcak olarak tüketecekseniz
sarımsaklı yoğurtla harika olur, aynı mücver yiyormuşsunuz hissi veriyor. Ben
işyerine götürüp bir fincan çayla kahvaltı ya da ara öğün yapmayı da seviyorum,
en azından margarinli poğaçalardan çok daha sağlıklı üstelik de yulaf sayesinde
oldukça doyurucu.
Pırasa, yeşil soğan, maydanoz,
kapya biberi (kırmızı biber) gibi aklınıza gelen tüm sebzeleri
kullanabileceğiniz bu muffinleri buzdolabında 3-4 gün lezzetini kaybetmeden
saklayabilirsiniz. Dilerseniz çörek otu yerine susam da serpiştirebilir ve hatta
çörek otunu sadece üzerine değil, içerisine de ekleyebilirsiniz.
Damak tadına güvendiğim eşim ve
oda arkadaşım Nesliş (ki yemek zevkleri birbirlerine tamamen zıttır)
muffinlerimi çok beğendiler, o yüzden gönül rahatlığıyla tarifimi öneriyorum
:))
Yeni bir tarifle buluşmak
dileğiyle hoşçakalın!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder