Herkese merhaba,
Bugünkü tarif benim en en
sevdiğim, tek başına bile ana yemek olabilecek, ızgara et & köftelerin
yanına harika yakışan ve her mangal yakıldığında yapılan köz patlıcan salatası
:)
Malzemeler (2 kişilik)
2 adet tombul bostan patlıcanı
1 orta boy domates
1 orta boy kuru soğan
2-3 adet sivri yeşilbiber
Bir tutam maydanoz
Limon suyu ve nar ekşisi
Sızma zeytinyağı
Tuz ve pulbiber
Öncelikle patlıcanlarımızı
közlüyoruz. Patlıcanlar en güzel mangalda közlenir, is kokusu daha bir lezzet
verir ama aynı işlemi ocakta da yapabilirsiniz. Ocağı yakıp üzerine koyuyoruz
ve közlendikçe patlıcanlarımızı çeviriyoruz. Patlıcan sayınız çok fazlaysa bu
işlem biraz yorucu hal alabilir o yüzden patlıcanları fırın tepsisine dizip
közleyenler de var ama bunlar kadar yumuşak olmadıklarından ben pek tercih
etmiyorum ;)
Közlenmiş patlıcanları soyup ufak
ufak kıyıyoruz. Doğradığımız domates, soğan, biber ve maydanozu da ekleyip
karıştırıyoruz. Limon suyu ve nar ekşisi kısmı size kalmış. Sadece limon suyu
veya nar ekşisi kullanabileceğiniz gibi ikisinden de biraz biraz
ekleyebilirsiniz ama elinizi korkak alıştırmayın ;)
Tuz, pulbiber ve zeytinyağından
sonra salatamız hazır.
Dün akşamki sofram da böyleydi:
Orkideleri İkea’dan almıştım; saplarından
keserek peçetelik yapma fikrim halen devam ediyor ama şimdilik peçetelerimi yalnız
bırakmamak için kullanıyorum :) Kocaman bardaklarım da İkea’dan, bizim gibi suyu,
ayranı çok içen bir çifte ancak yetiyorlar. Renkli seramik tabaklar da ya
Carrefour ya Çağdaş’tan tam hatırlayamıyorum. Çatal bıçak takımı Korkmaz, orkideli
peçetelerim de Migros’tan ;)
Hoşçakalın! :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder