Balayı dönüşü yaz aylarını Antalya’da geçiren halacığıma
uğradık. Sağolsun senelerdir ev yapımı zeytinlerimizi, incir reçellerimizi ve
hatta kaparilerimizi halam hazırlar. Bu kez yuvadan ayrıldığım için benimkileri
ayrıca verdi, yanında da bolca taze sebze meyveler. “Halacım zahmet etme,
Ankara’da sebze meyve mi yok sanki?” demiştim ama yanılmışım. Domates
salatalıklar, yeşillikler hele de limonlar Antalya köylülerinin pazara getirip
sattıklarındanmış. O kadar taze ve organiklerdi ki hepsini bayıla bayıla yedik.
Antalya’ya bir sonraki gidişimde o pazarda ne bulursam Ankara’ya taşımaya
kararlıyım :)
Şimdiki tarifim de hepsi halamın verdiği sebzelerle yapıldı.
Malzemeler:
1 demet kuzu kulağı (ekşi otu)
7-8 adet cherry domates
2 badem salatalık
1 orta boy kuru soğan
1 adet yeşil sivri biber
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
Sızma zeytinyağı ve tuz
Limon (isteğe bağlı)
Kuzukulağı çocukken ilk yediğimde limon yiyormuşum gibi
hissettiren, sonraları daha çok sevdiğim, özellikle de salatalara harika lezzet
veren bir ot. Cantürk de ben ekşiyi çok sevdiğimiz için bu otun müptelasıyız. Siz
de yaz aylarında çoban salatadan sıkılırsanız bu salatadan yapabilirsiniz.
Tüm sebzeleri (yeşillikleri elimizle parçalamayı unutmuyoruz)
doğradıktan sonra harmanlıyoruz. Tuz ve zeytinyağı ekleyip afiyetle yiyoruz.
Cantürk de ben de ekşi hastası olduğumuz için kuzukulağı yetmedi, yarım da
limon sıktım :)
Amerikan servisim ve yemek takımım Bernardo, çatal bıçak
takımım Korkmaz, peçetelerim İkea, çilek şeklindeki kesme tahtam da Tchibo’dan
;)
Hoşçakalın! :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder