Herkese merhaba,
En en sevdiğim hamur işi
kesinlikle ağızda dağılan susamlı ve kıyır kıyır kandil simitleri. Her gün olsa
her gün yerim o yüzden iyi ki sadece kandil günlerinde ortaya çıkıyorlar :)
Eskiden satın alırken son 2 seferdir kendim yapıyorum ve afiyetle yiyoruz :)
Son keşfim mahlepli ve susamlı
kabartma tozuyla çok daha nefis oluyor :)
Malzemeler:
200 gram tereyağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yumurta (sarılar ve beyazlar
ayrılacak)
2 yemek kaşığı sirke
3 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 paket mahlepli ve susamlı
kabartma tozu
Aldığı kadar un
Susam
Oda sıcaklığındaki tereyağı,
zeytinyağı, yumurta sarıları, sirke, şeker, tuz, kabartma tozu ve aldığı kadar
unla yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Bu aşamada unu azar azar eklemenizi
öneririm ki hamur birden sertleşip şekil verilemeyecek bir hal alabilir.
Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde
(ya daha büyük) parçalar koparıp halka şekli verdikten sonra sırasıyla bir
tabağa koyup çırptığımız yumurta beyazlarına ve susama batırıp tepsiye aralıklı
olarak diziyoruz.
Ben 15 tanesini susamlı kalan 5’i
de sade olarak bıraktım ama siz isterseniz çörek otu da kullanabilirsiniz ;) 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında susamlar kızarana kadar (20-25 dakika) pişiriyoruz ;)
Sirke de kandil simitlerinin
kıyır kıyır olmasının tek şartı bana göre. Kokusunu kesinlikle hissetmiyorsunuz,
o konuda endişeniz olmasın ;)
Hoşçakalın!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder