19 Ocak 2015 Pazartesi

Kayısı kıvamında yumurta


Merhabalar,

Sanırım en sevilen ama süresi bir türlü ayarlanamayan haşlanmış yumurta kayısı kıvamı. Pazar günü Derya ve Cemle yaptığımız kahvaltıda yumurtaların tamamının kayısı kalmasını başarınca buraya da eklemeden edemedim :)
 
 
 

Kaynamakta olan suya oda sıcaklığındaki yumurtaları atıyoruz ve 6 dakika sonra sudan alıyoruz, hepsi bu :)
 
Yalnız beyazının bazı kısımları hafif cıvık olabileceğinden şekli bozulabilir, bu çok normal.
 

 
 

Ben daha şık görünmesi için maydanoz ve dereotu ile kapladığım tabağa dizdim yumurtalarımı.

 
 
 
 
Kahvaltı soframın detayları ve diğer tarifler BURADA ;)
 

Hoşçakalın!
 
 
 
 
 
 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...