Cumartesi akşamki erken yılbaşı tarifi için hazırladığım, paçanganın yerini tutamasa da alternatifi olabilecek bir börek tarifim var size :)
Malzemeler (16 börek için)
2 adet yufka
16 ince dilim salam
16 uzun dilim kaşar peyniri
Kızartmak için çok az sıvıyağ
Yufkaları 8 eşit üçgene
ayırıyoruz. Böylece 16 parça elde ediyoruz. Her bir parçanın içine birer dilim
kaşar peyniri ve salam koyup sarıyoruz. Çok az yağ koyduğumuz (bir tencere
yağda börek kızartmaya karşıyım çünkü)
tavamız ısınınca börekleri önlü arkalı kızartıp havlu peçete serili tabağa alıyoruz
ve sıcakken servis yapıyoruz.
Tavsiyem misafirleriniz eve
girdiğinde kızartmaya başlayın, böylece hoşgeldiniz muhabbeti yapılırken
börekler kızarır ve sofraya sıcak sıcak getirebilirsiniz.
Bir de kaşar miktarını
abartırsanız benimkiler gibi dışarıya kaçıp erimeler meydana gelebilir :)
Gamze ve Tuğrul için hazırladığım
diğer tarifler ve yılbaşı masası dekorasyon fikirleri için BURAYA
tıklayabilirsiniz.
Hoşçakalın!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder