Merhabalar,
Bugün de gene hem yılbaşı
sofralarınız hem de akşam yemekleriniz için hafif, kolay ama bir o kadar da
lezzetli bir tarifim var: Fırın poşetinde sebzeli bütün tavuk dolması :)
Hindi etini sevmiyor ya da sevip
de yılbaşında dolmasını yapmaya üşeniyorsanız, üşenmeden yaptığınız koskoca
hindi bitmek bilmiyorsa ve içini dolduran iç pilavı ağır geliyorsa, yılbaşını bizim
gibi evde 2 kişi geçirecekseniz bu tarifi mutlaka denemelisiniz :)
Malzemeler:
1 orta boy tüm tavuk
1 orta boy kuru soğan
1 orta boy havuç
1 sap pırasa
Bir tutam kereviz sapı ve yaprağı
Birkaç dal maydanoz
2 adet defne yaprağı
Tane karabiber
Tuz
Tavuğu iyice yıkayıp, gereksiz
yerlerini kesip temizliyoruz. Soyup iri iri doğradığımız sebzeleri, tuz ve
karabiberin yarısını tavuğun ortasındaki boşluğa güzelce yerleştiriyoruz.
Sebzelerle doldurduğumuz tavuğu dikkatlice fırın poşetine yerleştiriyoruz ve
kalan sebzeleri, tuzu ve tane karabiberi poşetin içine serpiştiriyoruz. Poşetin ağzını
bağlayıp kürdanla birkaç delik açıp 200 derecelik fırında en az 1,5 saat (ne
kadar uzun pişirirseniz etler o kadar güzel ayrılır kemiklerden) nar gibi
kızarana kadar pişiriyoruz.
Sebze olarak benim
kullandıklarıma ek olarak patates, bezelye, mantar, brokoli, karnabahar gibi
aklınıza gelebilecek her şeyden faydalanabilirsiniz.
Fark ettiyseniz ne zeytinyağı ne
de tereyağı kullanmadım. Tavuğu derisiyle pişirdiğimiz için yeterince yağ
saldığını göreceksiniz zaten. Eğer yağsız bulursanız servis etmeden önce poşetin
altına biriken yağlı suyu tavuğun üzerine gezdirebilirsiniz :)
Yanına güzel bir yeşil salatayla
harika bir akşam yemeği yiyebilir, birkaç çeşit meze ve börek, pilav, makarna
gibi karbonhidratlar ile zeytinyağlı çeşitleriyle misafir hatta yılbaşı sofrası
kurabilirsiniz.
Bu da bizim pratik akşam yemeği
soframız:
Salatamız eşim tarafından hazırlandığı
için fotoğrafa katılamadı :)
Betty Boop’lu yemek takımım ve
kırmızı çatal bıçaklarım Bernardo, keçe Amerikan servislerim Paşabahçe,
peçetelerim de Madame Coco’dan ;)
Yepyeni yılbaşı tarifleriyle
buluşmak dileğiyle, hoşçakalın!
ayy canım, tarif çok güzel olmuş. meşakkatli bir tarif ama bizimkiler tavuğa bayılır :)
YanıtlaSil