Herkese merhaba,
Bugün size ıspanak ve pırasa
sevmeyen çocuklara bir de benimki gibi kocalara kolayca yedirebileceğiniz tam
buğday unlu hafif ama lezzetli bir tarifim var :)
Eklediğim mahlepli susamlı
kabartma tozuyla diyet yaparken canı poğaça börek çekenler için birebir ;) Ben
kahvaltıda zeytin, peynir ve domatesin yanında bir tane yiyorum, ekmekten daha
göz doyurucu olduğu kesin :)
Malzemeler:
2 yumurta
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Yarım kilo ıspanak
2 dal pırasa
Aldığı kadar (yaklaşık 1 su
bardağı) tam buğday unu
Pul biber, karabiber, tuz
Sebzelerimizi iyice yıkadıktan
sonra pırasaları ince ince kıyıyor, ıspanakları da iri iri doğruyoruz. Diğer
tüm malzemelerle karıştırıp aşağıdaki gibi bir kıvam elde ediyoruz.
Un, sebzelerin sulanma miktarına
göre değişiklik göstereceğinden yavaş yavaş ekleyip azaltıp artırabilirsiniz.
Karışımımızı muffin kalıplarına
tam dolduracak şekilde paylaştırıyoruz. Ben silikon kalıplara direk koydum ama siz
muffin kağıtlarından da faydalanabilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik
fırında üzeri kızarıncaya kadar (30-35 dakika) pişiriyoruz.
Sonra da çayın yanında afiyetle
yiyoruz.
Hoşçakalın!
Evde ıspanak yoktu paziyla yaptım :) Tadi müthiş oldu ama seninki kadar parlak olmadı ustleri tereyağı da katmistim ondan mi acaba? :)
YanıtlaSilReya
Heyyoooo süper çok sevindim canım :) tereyağı kattıysan daha bile parlak olması gerekir aslında ama unun markasından da olabilir :)
Sil