Herkese merhaba,
BURADA uzun uzun bahsettiğim ve
beni şeker hamuru konusunda cesaretlendiren Cupcake Kursu’nda öğrendiklerimi
kurabiyeye de uyarladım nihayet. Pasta Dizayn ve Barmar’dan aldığım
malzemelerim gelince kabarıp şekil değiştirmeyecek, şeker hamuru ile birlikte
yendiğinde içimizi baymayacak lezzetli ve pratik bir kurabiye yaptım.
İşte malzemeleri:
1 yumurta
¾ su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı buğday nişastası
250 gram (1 paket) tereyağı
25 gram (bir küçük paket) kakao
Aldığı kadar un
Oda sıcaklığında olan
malzemelerimizle (kuru olanları her zamanki gibi eliyoruz) çok sert olmayan
hatta olabildiğince yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Unu azar azar eklerseniz
ipeksi bir yumuşaklıkta hamur elde etme şansınız çok daha fazla ;) Ele yapışmaması
için 1 saat buzdolabında dinlendiriyoruz ve merdaneyle açarak istediğimiz kalıplarla
kesip yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye aralarında çok az boşluk bırakarak
yerleştiriyoruz.
Önceden ısıtılmış 160 derecelik
fırında kurabiyelerin kalınlığına bağlı olarak 15-20 dakika pişiriyoruz. Eğer kukileriniz
bisküvi gibi çok çok inceyse de 10 dakika bile yeterli gelebilir ;) Pişmişliğini
anlamak için keklerde olduğu gibi kürdan batırabilirsiniz. Eğer kuru çıkıyorsa
kurabiyeleriniz çok yumuşak gibi görünse bile fırından çıkarın. Zaten
bekledikçe içine çekip sertleşecektir ;)
Eğer kakaolu yapmak istemezseniz
kakaoyu çıkarıp yerine şekerli vanilin veya vanilya özütü, portakal ya da limon
kabuğu, tarçın ve zencefil gibi baharatlar ekleyebilirsiniz.
Biz arkadaşım Derya ile
sevdiğimiz kalıpları kullanarak şekil verdik. Sonra da aşağıdaki gibi
kurabiyeler süsledik ;)
Kurabiyelerin şeker hamuru ile
kaplanma aşamaları bir sonraki postumun konusu olacak ;)
Ben ayrıca bu kurabiyeleri
kullanarak aşağıdaki yeni yıl kurabiyelerini yaptım. Tarifi pek yakında ;)
Hoşçakalın! :))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder