Herkese merhaba,
Bir önceki yazımda Cupcake’s
Ankara’da aldığımız cupcake kursundan ve öğrendiklerimden bahsetmiştim :) Bugün
de kursta öğrendiğim ve ufak tefek değişiklerle kendime uyarladığım
cupcakelerimin tarifi var ;)
Keki için:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
4-5 yemek kaşığı kakao
Kreması (Frosting) için:
300 gram (4 paket) krem şanti
(yarısı çilekli yarısı sade)
1 su bardağı süt
100 gram (yarım paket) labne
peyniri
Süslemek için:
Şeker hamuru ya da minik renkli
şekerler/çikolatalar/drajeler
Diğer keklerden farklı olarak
yumurtayı şekerle çırpmıyoruz çünkü çok kabarmayan, daha tok bir muffin
süslemek için en ideali. Ama kabarırsa da hiç sorun değil benim zaman zaman
yaptığım gibi üzerini biraz traşlayabilirsiniz ;)
Kursta kremşanti için süt yerine
krema kullanmıştık ama o bize biraz daha ağır geldiği için süt kullanmayı
tercih ediyorum. Daha yoğun kremaları sevenlerdenseniz krema ile de
deneyebilirsiniz. 200 ml krema için 200 gram kremşanti de oranımız. Tercih
sizin ;)
Bir de kremayı buzdolabında 1
saat kadar soğutmak gerektiğinden kekten önce hazırlamanızı tavsiye ederim ;)
Şekeri sıvı yağ ile şeker eriyene
kadar 3-4 dakika çırpıp yumurtaları ekliyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz. Sonra
sütü daha sonra da elediğimiz un, kakao, kabartma tozu karışımını ekleyip kısa
süre çırpıp muffin kağıdı koyduğumuz kalıplara kek harcımızı paylaştırıyoruz.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik
fırında ortalama 20-25 dakika pişiriyoruz.
Kremamız için de kremşantileri,
sütü ve labne peynirini önce düşük sonra yüksek devirde 3-4 dakika çırpıp
buzdolabında en az 1 saat soğutup, çıkarıp tekrar çırpıp soğumuş keklerin
üzerine krema torbasıyla sıkıyoruz.
Süslemek için ister renkli
drajeler, ister minik çikolatalar, ister sprinkleslar isterseniz de benim
yaptığım gibi şeker hamurunu açıp minik kalıplarla çıkardığınız şekilleri
kullanabilirsiniz. Ben kremam açık pembe olduğu için fuşya ve beyaz şeker
hamurlarımla irili ufaklı kalpler yaptım. Tepeye büyük olanı altlara da
minikleri yerleştirdim.
Şeker hamuru ve kurabiye
kalıpları konusunda alışveriş yapıp da memnun kaldığım 2 site var: İlki Suana
marka şeker hamurlarını kolay şekillenebilmesi açısından çok beğendiğim Pasta
Dizayn, diğeri de kalıp ve diğer pasta-kurabiye malzemelerinin fiyatları bakımından
yüzümü güldüren Barmar. İkisi de siparişi verdiğimin ertesi günü (evet doğru
duydunuz 1 gün sonrası) kargomu bana ulaştırdılar.
Biraz pasımı attım sanki ;) Sırada
cupcake ve kurabiyelerimi şeker hamuru ile süslemek var :))
Hoşçakalın!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder