Herkese merhaba,
Çok pratik ama bir o kadar da
lezzetli bir pasta tarifim var size :) Pazar günü annemler ve kayınvalidemler
çaya geleceği için geceden yapıp dolaba attım, ertesi gün de çikolata sosunu
döküp servis ettim. Daha önce BURADA tarifini verdiğim damla sakızlı ve
frambuaz soslusundan farkı arasındaki kakaolu bisküviler ve üzerinden akan
çikolatası ;)
Malzemeler:
1 litre süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
Yarım paket Eti kakaolu bisküvi
1 paket hazır çikolata sosu
2 su bardağı süt (sosunu pişirmek
için)
İrmik, süt ve şekeri orta ateşte
kaynayana (göz göz olana) kadar pişiriyoruz. Sudan geçirdiğimiz kek kalıbına
tatlımızın 1/3’ünü döküp bisküvilerimizden diziyoruz, tekrar tatlı döküp tekrar
bisküvi dizip kalan tatlıyı kalıbımıza boşaltıyoruz. Oda sıcaklığına geldikten
sonra da ağzını kapatıp buzdolabına kalkıp en az 3 saat mümkünse 1 gece
bekletip ters çeviriyoruz.
Ters çevirdiğimiz pastamızın
üzerine çikolata sosumuzu yapıp döküyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz. Bu kadar
kolay :)
Eğer sosunuzun kıvamı daha koyu
olsun isterseniz süt miktarını azaltabilirsiniz. Kalıp olarak da ben İkea’dan
aldığım yıldız şeklindeki kek kalıbını kullandım; siz prenses, papatya, gül ya
da klasik alman keki kalıplarından birini de kullanıp farklı şekillerde
pastalar elde edebilirsiniz.
Dilimlenmiş hali de bu şekilde:
Frambuaz soslu ve damla
sakızlısını görmek için de TIK TIK ;)
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder