Herkese merhaba,
Çeyizimin en kıymetli parçasının
Actifry olduğunu daha önce kaç kez söyledim ben bile hatırlamıyorum :) İşten
eve gelince geceden hazırlanıp buzdolabında hazır bekleyen patates, biber,
havuç, kabak, köfte, tavuk başta olmak üzere bir sürü sebze ve et çeşidini içine
atıp çalıştırıyorum. Sofrayı kurup gün içinde neler yaptığımızı birbirimize
anlatırken yemeğimiz hazır oluyor ;)
Bugün de gene çok sık yaptığım
kabak kızartmasından bahsedeceğim. Yalnız bu kez kabaklarım biraz farklı, 1 tanesi
1 kilo olanlardan :)
Boyları 35-40 cm civarında,
ortası yenemeyecek kadar iri çekirdekli, pişince patates gibi olan harika bir
kabak cinsi bu. Babam Alman kabağı diyor ama sanırım değil, biraz araştırdım ne
olduğunu bulamadım. Doğru ismini bilen varsa bilgilendirebilir mi beni? :))
Bu kabağı ister yağda ister
Actifry’da kızartın, ister BURADAKİ gibi yemeğini yapın, isterseniz de BU TARİFİ kullanarak muffin mücverler yapın, hepsi de çok lezzetli oluyor ;)
Bu büyük ve uzun kabaktan hiç
almamış olanlar pazarda denk gelirlerse alsınlar, nasıl hazırlayacağınızı ben
anlatıyorum.
Kabuğu çok kalın değil fakat biraz
sert, soymadan pişmiyor. Bıçak yerine salatalık ve havuç soymak için
kullandığımız aleti (neydi onun adı?) kullanıyoruz. Ortadan ikiye bölerek içini
oyuyoruz.
Şuan fotoğrafta görünmüyor ama iç kısımlarındaki çekirdekler
neredeyse çitlenecek büyüklükte ve sertlikte. Orta kısmı da zaten sünger gibi,
içini çıkarmadan kabağı tüketemiyoruz.
İçini de bu şekilde oyduktan sonra ince
ince dilimliyoruz ve Actifry’a alıyoruz.
Actifry’daki kabaklarımızın
üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirip yaklaşık 25-30 dakika pişiriyoruz.
Patates kızartmasına benzer ama
kesinlikle çok daha lezzetli bir yemek ortaya çıkıyor. Yanında dereotlu ve
sarımsaklı yoğurtla da harika oluyor ;)
Dün akşamki yemek masamız da bu
şekildeydi:
Düşük kalorili, sağlıklı ve hıphızlı
bir tarif arıyorsanız Actifry’da kabak kızartmasını denemelisiniz ;)
Hoşçakalın! :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder