Herkese merhaba,
İş yoğunluğum yüzünden uzun
zamandır blogu güncelleyemedim ve çok sayıda tarifim birikti. Şimdi vakit
buldukça hepsini tek tek paylaşmayı planlıyorum.
İlk kez Özgelerde yiyip
bayıldığımız ve o gün bugündür özellikle de balık sofralarımızda muhakkak
bulunan deniz börülcesinin tarifini vereceğim şimdi.
Yapılışı çok basit, sadece
kılçıklarını ayıklamak biraz el oyalayıcı olabiliyor. O işi de genellikle
Cantürk’e devrettiğim için sorun kalmıyor :)
Malzemeler:
1 demet deniz börülcesi
1-2 diş sarımsak
Zeytinyağı
Tuz
Limon
Bir tencerede su kaynatıp deniz
börülcesini ekliyoruz ve yaklaşık 7-8 dakika haşlıyoruz. Yeterince pişip
pişmediğini anlamak için bir dalı sapından tutup çekiyoruz, kolayca elimize
geliyorsa börülceleri soğuk su dolu bir kaba alıyoruz. Şokladığımız için rengi
koyu yeşil olarak kalacaktır ;)
Şimdi de soğuyan börülceleri
saplarından tutup çekiyoruz, içlerindeki kılçıklardan ayırıyoruz.
Ayıkladığımız börülcelere
kıyılmış sarımsak, zeytinyağı, tuz ve limon suyu ekleyip servis ediyoruz.
Hoşçakalın!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder