Merhabalar,
Nefis ötesi bir tarifim var bugün
size :) Göze olduğu kadar mideye de hitap eden, feci doyurucu ve saatlerce tok
tutan bir diyet pizza ;)
Haftasonu kahvaltılarının bizim
için ne kadar önemli olduğunu artık hepiniz biliyorsunuz. Hem eşimi mutlu
edecek lezzette hem de düşük kaloride olması için uydurduğum bu kaçıncı tarif
bilmiyorum :)
Bloglarda dolaşırken yulaf
kepekli pizzanın önce krep olarak pişirilip daha sonra üzerine malzemeler
eklenerek fırına verildiğini gördüm (tıpkı ekmek pizzası/lavaş pizza gibi).
Kafamdaki pizzayla ilgili bana fikir verecek tarif bulamayınca da kafama göre
takıldım ve işte sonuç:
Malzemeler:
Hamuru için:
1 su bardağı light süt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı tam buğday unu
Aldığı kadar yulaf kepeği
karışımı
Yarım paket instant (kuru) maya
Tuz
Sosu için:
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı su
1 tatlı kaşığı kekik
Üzeri için:
Light kaşar peyniri
Hindi füme
Siyah zeytin
Tart kalıbını yağlamak için:
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Hamur için gerekli malzemelerle
ele yapışmayan ama çok da sert olmayan bir hamur yoğuruyoruz. Tart kalıbının
her yerini zeytinyağı ile yağlayıp hamurumuzu incelterek kalıba eşit olacak
şekilde yayıyoruz. Salçayı su ile seyreltip kekik de ekleyip hamurumuzun
üzerine dağıtıyoruz.
Son olarak da üst malzemelerini yayıp fırına önceden
ısıtılmış 180 derecelik fırında 25-30 dakika pişiriyoruz.
Sıcakken buğday unlu hamurları
aratmadığından Cantürk ayıla bayıla yedi :) Tabii siz mantar, biber gibi sebzeler kullanarak vejeteryan bir pizza da hazırlayabilirsiniz.
Ben pizzamı 8 eşit parçaya
ayırarak derin dondurucuya attım. Her bir dilimi sabah kahvaltılarında işyerime
götürüp çayla yiyorum (evet 1 yıllık evliyiz ama hala daha sabahları evde
kahvaltı yapma sorununu çözemedik :)).
Yulaf kepeğiyle şekersiz elmalı
turta da yapılabilir mi diye düşünüyorum birkaç gündür. Biraz pekmezli hamur ve
bol tarçınlı elmalı harçla güzel olabilir sanki, denemek lazım :)
Hoşçakalın!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder