Herkese merhaba :)
Bugün evimizde birkaç senedir
yapılan; ağır kokusu sebebiyle sevenlerin çok sevdiği, sevmeyenlerin ise hiç
sevmediği kereviz var ;)
Malzemeler:
1 orta boy kereviz
1 orta boy havuç
1 portakalın suyu
Yarım limonun suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Süslemek için bir tutam kereviz
yaprağı
Zeytinyağını ve halka halka
doğradığımız havucu tencereye alıp kavurmaya başlıyoruz. Bu arada iyice
yıkadığımız kerevizin dış kabuğunu soyup küp küp doğruyoruz ve havuçlara
ekleyip biraz daha kavurup portakal suyunu ve tuzu ekliyoruz (Portakal suyu az
gelirse çok az da sıcak su kullanabilirsiniz). Kerevizler yumuşayana kadar
pişiriyoruz.
Servis tabağına aldığımız
yemeğimize limon suyu ekleyip, kıydığımız kereviz yaprakları ile süsleyip
servis ediyoruz.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder