Herkese merhaba,
Küçükken Adıyaman’da bana
“pirpirim” olarak tanıtılan ve dilimde “pirpirik” diye kalan semizotuyla pratik
ve lezzetli bir salata/mezem var size ;)
İster süzme ister normal yoğurtla
salata olarak, isterseniz sulandırıp cacık şeklinde tüketebileceğiniz lezzetli
ve göz doldurucu bir tarif. Seçim sizin ;)
Tek zorluğu semizotlarını yıkayıp
ayıklamak. Malum biraz çamurlu bir de fazla büyüyenlerin üzerinde tohum taşıyan
parçacıklar var ki salatanızın içinde haşhaş gibi minik minik pıtırcıklar
istemezseniz onlara dikkat etmeniz lazım :)
Malzemeler:
1 su bardağı yoğurt (artırıp
azaltabilirsiniz)
2 su bardağı dolusu yıkanmış,
ayıklanmış semizotu
1 çay bardağı iri iri kırılmış
ceviz içi
5-6 adet tüm ceviz içi
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz ve pulbiber
Temizlenmiş semizotlarını,
yoğurdu, ceviz içini ve tuzu karıştırıyoruz. Zeytinyağı gezdirip, pulbiber
serpiştirip cevizlerle süslüyoruz.
Eşimin yengesi bu salatayı harika
yapıyor, köy yoğurdu olduğundan mı bilemiyorum ama bambaşka bir lezzetli ;)
Biz bu salatayı en son Erdem bize
geldiğinde yapmıştık. Eşlik ettiği diğer tarifler ve sofram için TIK TIK :)
Herkese sevgiler, öpücükler ;)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder