Bir nevi akşam kahvaltısı :)
Herkese merhaba,
Geçtiğimiz Pazar anneler babalar
ve kardeşlerle bizim evde toplandık. Uzun zamandır istiyorduk ama herkesi aynı
anda Ankara’da ve müsait bulmak için seçimler harika bir fırsat oldu. Oyunu
kullanan geldi ve bol kısırlı, neşeli bir akşam geçirdik. Anneler “kısırdan
başka bir şey yapma” diye sıkı sıkı tembihleseler de önceki günkü kahvaltı
davetinden artanlar ve kahvaltılıklarla sofra epeyce çeşitlendi.
Menüde:
Kısır
Peynirli tava böreği
Kabaklı, dereotlu muffin
Domates soslu patlıcan ve biber
kızartması
Yoğurtlu havuç salatası
Limonlu kek
Damla çikolatalı nişastalı
kurabiye
Çikolata soslu irmik pastası
Pide, sokak simidi, fındıklı
ekmek
Peynir, zeytin, reçel, tereyağı,
bal, fındık ezmesi ve bilimum kahvaltılıklar :)
Kısır
Yiyenlerin bir daha istediği, bol
acılı çok ekşili kısırım için ayrı bir tarif hazırlıyorum. Çok yakında geliyooo
:)
Peynirli tava böreği önceki
günden artmıştı, ısıtıp servis ettim :) Tarifi için TIK TIK
Kabaklı ve dereotlu mücverlerimin (nam-ı diğer muffin mücver) tarifi BURADA
Yoğurtlu havuç salatasını BURADA
kısaca anlatmıştım, daha detaylı bir post hazırlıyorum ;)
Domates soslu patlıcan ve biber
kızartması yaz aylarının vazgeçilmezi. Actifry’da az yağ kullanarak yaptığım
için gönül rahatlığıyla yiyebiliyoruz. Tarifi pek yakında.
Limonlu kek
Tarifi daha önce verdiğim BURADAKİ limonlu muffinlerime ait, dikdörtgen kalıpta tek parça olarak
pişirildi. Bir de Dr. Oetker limon aromasına ek olarak limon kabuğu rendesi
eklendi, mis kokusu ve yumuşacık dokusuyla enfes :)
Damla çikolatalı nişastalı
kurabiyelerim günlerce bayatlamadan kaldılar, hatta pişireli neredeyse 1hafta
olacak hala taptaze ve hatta daha bile lezzetliler :) Tarifi için TIK TIK ;)
Çikolata soslu irmik pastası,
pratik ama sanki pastaymış gibi gösterişli bir tatlı. Değişik şekillerde
kalıplar kullanarak çok daha farklı görüntüler elde edebilirsiniz. Lezzetine
zaten söylenecek söz yok :) Tarifi BURADA ;)
Reçel, bal ve fındık ezmesi gibi
tatlılar gene gümüş tepside, sıra sıra dizildiler. Sıcacık pide ve fındıklı
ekmeklerle yenildiler. Peynirler de sokak simidi ve kızartmayla uyum sağladı.
Sofraya bakacak olursak (kaç
seferdir aynı masa örtüsün kullandığımı farkettim, gri gerçekten de hemen hemen
tüm yemek takımlarıyla ve peçetelerle uyumlu olduğundan tercih sebebi benim
için) masa örtüm Tchibo, yemek ve çatal bıçak takımım Bernardo, mavi peçetelerim
ve peçetelik İkea, çay fincanlarım Paşabahçe, irmik tatlısını koyduğum cupcake
desenli fanus Tantitoni, kurabiyelerin durduğu ayaklı cam fanus ve sürahim
Paşabahçe’den. Soframı süsleyen begonvillerin hikayesini ve nasıl kuruttuğumu okumak
için de BURAYA tıklayabilirsiniz.
Hoşçakalın!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder