Herkese merhaba,
Kahvaltı her ne kadar pankekler,
börekler, kızartmalarla renklense sucuklu yumurtayla şenlense de peynir, zeytin
olmazsa olmazlarımız. Daha önce çok söylediğim için kaşar ve krem dışında
peynir yemediğimi herkes bilir. Zeytin konusunda da çok seçiciyimdir; her
zeytini kolay kolay evime almam, soframa koymam. Uzun yıllardır zeytinlerimizi becerikli halalarım yapıyor, yani bizim ailedeki organik sevdası annem-babamla sınırlı
değil :)
Sıradan sabah kahvaltıları önemli
değil ama misafir sofralarına zeytinlerinizi öylece koymak yerine biraz
süslemek isterseniz tarifimi uygulayabilirsiniz.
Malzemeler:
1 kase zeytin (yeşil-siyah
farketmez)
Birer tatlı kaşığı kekik,
biberiye, pul biber
2 adet defne yaprağı (ufak
parçalara bölünmüş)
Limon suyu ya da nar ekşisi
Zeytinlerin üzerini kapatacak
kadar sızma zeytinyağı
Zeytinlerimizi baharatlarla
harmanlayıp zeytinyağımızı döküyoruz ve en az 2-3 saat (mümkünse 1 gece)
bekletip lezzetinin birbirine geçmesini sağlıyoruz. Servis etmeden önce
zevkimize göre limon ya da nar ekşisi ekliyoruz. Ekmek banmalık, lezzetli mi
lezzetli zeytinler elde ediyoruz.
NOT: Aynı malzemelerle zeytin
kullanmadan da harika bir başlangıç olan çeşnili zeytinyağı elde edebilirsiniz,
benden söylemesi ;) Restoranlarda lezzetli ekmeklerle başlangıç olarak önümüze
gelen tam da böyle bir şey ;)
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder