27 Ağustos 2014 Çarşamba

Cevizli ve yoğurtlu semizotu salatası


Herkese merhaba,

Küçükken Adıyaman’da bana “pirpirim” olarak tanıtılan ve dilimde “pirpirik” diye kalan semizotuyla pratik ve lezzetli bir salata/mezem var size ;)
 
 
 
 
 

İster süzme ister normal yoğurtla salata olarak, isterseniz sulandırıp cacık şeklinde tüketebileceğiniz lezzetli ve göz doldurucu bir tarif. Seçim sizin ;)

Tek zorluğu semizotlarını yıkayıp ayıklamak. Malum biraz çamurlu bir de fazla büyüyenlerin üzerinde tohum taşıyan parçacıklar var ki salatanızın içinde haşhaş gibi minik minik pıtırcıklar istemezseniz onlara dikkat etmeniz lazım :)
 
 
 
 

 

Malzemeler:

1 su bardağı yoğurt (artırıp azaltabilirsiniz)

2 su bardağı dolusu yıkanmış, ayıklanmış semizotu

1 çay bardağı iri iri kırılmış ceviz içi

5-6 adet tüm ceviz içi

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz ve pulbiber

 

Temizlenmiş semizotlarını, yoğurdu, ceviz içini ve tuzu karıştırıyoruz. Zeytinyağı gezdirip, pulbiber serpiştirip cevizlerle süslüyoruz.

Eşimin yengesi bu salatayı harika yapıyor, köy yoğurdu olduğundan mı bilemiyorum ama bambaşka bir lezzetli ;)
 
 
 

 
 
Biz bu salatayı en son Erdem bize geldiğinde yapmıştık. Eşlik ettiği diğer tarifler ve sofram için TIK TIK :)

Herkese sevgiler, öpücükler ;)

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder