Merhabalar,
Dün akşam çok çok sevdiğimiz ve
iş sebebiyle Türkmenistan’a taşınmak zorunda kalan, yılda 1 bazen de 2 kez
görüşebildiğimiz için çok özlediğimiz arkadaşlarımız Gamze ve Tuğrul’u
ağırladık. Önceki gün tatilden dönüp koştur koştur düğüne yetiştiğimiz, dün
sabah da bol miktarda çamaşır ve temizlikle uğraştığımız için pek fazla
hazırlık yapamadık. İnşallah bir sonraki sefere çok daha iyi ağırlayabiliriz
minnoşları :)
Menüde neler mi vardı?
Kurutulmuş domates mezesi
Yoğurtlu havuç salatası
Zeytinyağlı yaprak sarma
Çoban salata
Actifry’da patates kızartması
Tereyağlı erişte pilavı
Fırında salçalı tavuk
Tatlı olarak da Oreolu kuplar ve
yanında Türk kahvesi
Kurutulmuş domates mezesi
Çok
benzer bir tarif olan kuru domatesli zahter salatasından esinlenerek uydurdum.
Tarifi için TIK TIK ;)
Kurutulmuş domatesli ve cevizli zahter salatası içinse
TIK TIK.
Yoğurtlu havuç salatası
2 orta boy havucu rendeleyip 1
yemek kaşığı zeytinyağında yumuşayana kadar kavurdum. Soğuduktan sonra 1 çay
bardağı yoğurt, 1 diş ezilmiş sarımsak ve tuzla karıştırıp maydanozla süsledim.
Hem çok pratik hem de güzel görüntüsüyle sofraları süsleyen bir tarif.
Zeytinyağlı yaprak sarma
Hem iç harcı hem de yaprak sarma şeklini detaylı olarak yazmıştım. Okumak
için BURAYA tıklamanız yeterli ;)
Actifry’da patates kızartması
için BURAYA TIK TIK ;)
Çoban salatasında domates,
salatalık, yeşil sivri biber, kuru soğan ve maydanoz vardı. Zeytinyağı, tuz ve
limon ile de sosladım ;)
Tereyağlı erişte pilavı
2 yemek kaşığı tereyağında yarım
paket (250 gr) ev eriştesini birazcık kavurdum. Rengi pembeleşmeye başlayınca
da üzerini geçecek kadar sıcak su ekledim ve suyunu çekene kadar pişirdim. İlk
kez erişteyi tereyağı ile pişirdim ve bunca yıldır sıvı yağ ile yaparak meğer
ne büyük bir hata yapmışım onu anladım :)
Fırında salçalı tavuk için 1 kilo
tavuk bageti 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı tatlı biber
salçası, kekik, biberiye, defneyaprağı, karabiber, pul biber ve tuz kullanarak
hazırladığım sosa bulayıp fırın poşetine koydum ve 200 derecelik fırında 1 saat
pişirdim.
Oreolu kuplar da türk kahvesinin
yanına inanılmaz yakışan pratik ama lezzetli bir tatlı. Tarifi BURADA ;)
Gelelim soframa:
Masa örtüm Tchibo’dan. Yemek takımım ve su bardaklarım Bernardo’nun Romance modeli, çatal
bıçak takımım da Bernardo’dan. Şarap kadehleri, su şişesi olarak kullandığım
karaf ve ekmek koyduğum ayaklı cam fanus Paşabahçe’den, kuru domates mezesini
koyduğum üç bölmeli servis tabağı Mudo’dan, yoğurtlu havuç salatası ve yaprak
sarmalarımı koyduğum pembe minik borcamlar da Carrefour’dan. Mumluk olarak
kullandığım ve begonvillerle doldurduğum gümüş tabak kız isteme çikolatalarıma
aitti. Peçetelerimi İkea’dan aldım, ince uzun şekilde katlayıp pembe
kurdelelerle bağladım. Artan begonvilleri de sofraya gelişigüzel serpiştirdim.
Bol kahkahalı sofralarda
sevdiklerimizle buluşmak dileğiyle,
Hoşçakalın! :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder