Merhabalar,
Bu sıralar bloğumu biraz ihmal
ettim ama emin olun ilk fırsatta telafi edeceğim :)
Mücver zaman zaman tam buğday unuyla
muffin olarak, zaman zaman borcamda börek gibi, misafirler içinse yağda
kızartarak yaptığım ve her türlüsünü de bayılarak yediğim bir tarif. İçerisine
biraz peynir koyup kahvaltıda bile tüketmişliğim var kendisini. Bu kez de un
kullanmadan yaptım ve sonuçtan çok memnun kaldım ;)
Malzemeler:
4 orta boy kabak
2 yumurta
4-5 dal taze soğan
Yarım demet dereotu
4-5 yemek kaşığı yulaf kepeği
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber, pulbiber
Üzeri için çörekotu
Kabakları rendeleyip suyunu
sıkıyoruz, yeşillikleri ince ince kıyıyoruz ve geniş bir kapta tüm malzemeleri
iyice karıştırıp aşağıdaki gibi bir karışım elde ediyoruz.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın
tepsisine tıpkı pancake yapar gibi düzgün bir yuvarlak oluşturarak ince bir
katman şeklinde yayıyoruz.
Ben 2-3 kaşık harç kullanarak
bayağı büyük mücverler yaptım, siz biraz daha küçültebilirsiniz.
Çörekotu serpiştirdiğimiz
mücverlerimizi önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar
pişiriyoruz.
Fırından aldıktan 4-5 dakika
sonra yağlı kağıttan ayırıp servis edebilirsiniz.
Bir kase yoğurda pulbiber ve kuru
nane ekleyerek cips gibi tüketebilirsiniz.
Yoğurtla tüketmeyecekseniz
içerisine peynir de ekleyebilirsiniz. O haliyle de son derece lezzetli olur.
Kullanmak aklıma gelmedi ama
kabartma tozuyla daha puf puf olacağını düşünüyorum. Hatta mahlepli ve susamlı
kabartma tozunun çok yakışacağına eminim.
Hoşçakalın!