18 Aralık 2015 Cuma

Şeker hamurlu yılbaşı kurabiyeleri

Merhabalar,

2016 model yılbaşı kurabiyelerim ile karşınızdayım :)




Bu sene kalıplarıma yenilerini ekledim, dolayısıyla modellerim de yenilendi ;)




Ayrıntılı olarak aşağıda inceyebilirsiniz:








Hoşçakalın!









14 Aralık 2015 Pazartesi

Şeker hamurlu yılbaşı cupcakeleri

Herkese merhaba,

Yılbaşına iki hafta kala yeni cupcake modellerimle karşınızdayım :)




Geçen sene yaptığım kremalıların aksine bu yeni yıl şeker hamuru ile 3 boyutlu modellemeler yaptım ;)




Kremasız cupcake mi olur derseniz geçtiğimiz sene hazırladığım labneli ve şeker hamuru süslemelileri BURADAN ve BURADAN inceleyebilirsiniz. 




2016 model yılbaşı cupcakelerimi ise ayrıntılı olarak aşağıda inceleyebilirsiniz:












Hoşçakalın!






8 Aralık 2015 Salı

Carte d’Or kahveli ve çikolatalı kat kat puding

Herkese merhaba,

Kahve ve çikolatayı çok sevenlerin bayılacağı bir puding keşfettim: Carte d’Or kat kat puding :)




Vanilyalı-çilekli, kakaolu-muzlu gibi çeşitleri de var ama favorim kesinlikle bu ;)




Birbirine yapışık iki ayrı paketin içindeki karışımların çikolatalı olanını 2,5 çay bardağı soğuk süt ile kaynayana kadar pişiriyoruz.




Kupların yarısına kadar çikolatalı puding koyup soğumaya bırakıyoruz.




Son olarak da 2,5 çay bardağı soğuk süt ile kahveli kısmı çırpıp pudinglerin üzerine bölüştürüyoruz.




Ben süslemek için beyaz çikolata ve kakao kullandım.

Hoşçakalın!







3 Aralık 2015 Perşembe

Brüksel lahanası salatası

Merhabalar,

Pratik, lezzetli ve sağlıklı bir salata tarifi ile Aralık ayının ilk postunu yazıyorum :)





Et, tavuk ya da balığın yanına harika bir alternatif brüksel lahanası. Tıpkı brokoli gibi haşlayıp limon tuz ve yağ ile buluşturuyoruz.





Malzemeler

Yarım kilo brüksel lahanası
Sızma zeytinyağı
Limon
Tuz

Bir tencerede yaklaşık 1-1,5 litre suyu kaynatıyoruz. Kaynayan suya attığımız brüksel lahanalarını hafif diri kalacak şekilde haşlayıp buzlu su dolu bir kaseye alıyoruz. Böylece lahanalarımız sararmadan rengini koruyarak pişiyor ;)





Soğuduktan sonra da dilediğimiz kadar yağ, limon ve tuz ile buluşturuyoruz.

Hoşçakalın!





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...