12 Ekim 2016 Çarşamba

Kek kalıbında ekmek

Uzuunn bir aradan sonra herkese merhaba,

İşlerin yoğunluğundan blogumu çok ihmal ettiğimin farkındayım :( Eskisi kadar yeni tarifler de deneyemiyorum. Şimdilik birikmiş tariflerimi paylaşayım da, en azından açığı kapatalım ;)




Geçtiğimiz günlerde arkadaşlarımıza kahvaltı yapmaya giderken yanımızda götürdüğümüz ekmek kekimin tarifi var sırada. Zeytinyağı ve tam buğday unu ile yaptığım için gayet sağlıklı, süt ve yumurta sayesinde de ekmekten daha besleyici ;)




İster minik muffin kalıplarında, ister bundt tipi bir kalıpta isterseniz de benim yaptığım gibi baton kalıpta pişirebilirsiniz.




Malzemeler:

3 yumurta
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 tutam kıyılmış dereotu
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı tam buğday unu
Susam ve çörek otu

Yumurtaları karıştırma kabına alıp tuzla çırpıyoruz. Sonra sırasıyla süt, zeytinyağı, elediğimiz tam buğday unu ve kabartma tozunu ekleyerek kek hamurundan koyu, poğaça hamurundan cıvık, ele gelmeyen ama fazla akışkan da olmayan bir hamur elde ediyoruz. En son ince ince kıydığımız dereotunu ekleyip hamurumuzu yağladığımız kek kalıbına alıyoruz. Üzerine susam ve çörek otu serpip 180 derecede önceden ısıtılmış fırına verip 40-45 dakika pişiriyoruz.




Afiyet olsun!










Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...