28 Kasım 2014 Cuma

Evimize yılbaşı geldi :)


Merhabalar,

 
BURADAKİ yazımda İkea’dan aldığımız yılbaşı ağacı ve süslerini size göstermiştim. Şimdi de fikir olması açısından sizinle paylaşıyorum.
 
 
 
 
Süslere ek olarak tarifini BURADA bulabileceğiniz yılbaşı kurabiyelerimi de poşetleyip ağacıma astım. Böylece gelen arkadaşlarımız hediyelerini ağaçtan toplayacaklar :)
 
 
 

Ağacımızın yanında gördüğünüz vazo ve ayaklı kaseleri de kozalaklar, ağaç süsleri ve mumlarla doldurdum. Yemek masamız, konsolumuz ve sehpalarımızın üzerini süslüyorlar :)
 

 
 

Hoşçakalın :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mudo ile kokinalı yılbaşı sofraları :)


Herkese merhaba,

BURADAKİ yazımda Mudo’nun 2015 yılbaşısı için satışa çıkardığı sofra ürünleriyle ilgili kataloğu inceleyip sizinle paylaşmıştım. Dün de bizzat gidip yerinde gördüm ve benim çok sevdiğim yılbaşı çiçeği kokinalı yemek takımına bayıldımmm :)
 
 
 
 
 
 

Birazcık pahalı gibi sanki, o yüzden 6-8 kişilik takım yapmak (en azından benim için) mümkün durmuyor ama kociş belki 2 kişilik olana izin verebilir :)

Ben bir de indirime girerse diye Aralık’ın son haftasına kadar beklemeyi planlıyorum :)

Hoşçakalın!
 
 
 
 
 
 

27 Kasım 2014 Perşembe

Ballı, limonlu ve zencefilli yılbaşı kurabiyeleri


Herkese merhaba,

Bugün benim doğum günüm :)

Doğum günümde blogumu ihmal etmek olmazdı, ben de dün gece eşimin Giresun’dan dönmesini beklerken tam da kışa uygun bir kurabiye yapıp fotoğrafladım ve hiç vakit kaybetmeden ekliyorum ;)
 
 
 

Yerken zencefilli, limonlu, ballı çay içer gibi bir hisse kapılmanız mümkün, zaten ben de o çaydan yola çıktım :)

Yalnız hemen uyarıyorum: Kıyır kıyır, kıtır kıtır bir kurabiye istiyorsanız, aradığınız tarif bu değil. Eklediğim yoğurtla hafif yumuşak, kabartma tozu sayesinde puf puf olmuş bir kurabiye benimkisi. Eğer aksini elde etmek isterseniz yoğurdu ve kabartma tozunu malzeme listesinden çıkarmanız, bir çay bardağı kadar da buğday nişastası kullanmanız yeterli ;)
 
 
 

Limon kabuğunun rendesi sizin için yeterli gelebilir, ben bol limon aromalı istediğimden Dr.Oetker’in limon aromasından bir şişe kullandım ;) tercihen birkaç damla limon suyu da ekleyebilirsiniz.

Eşim tarçından pek hoşlanmadığı için kullanmadım, zaten tarçınlı zencefilli bambaşka bir kurabiye tarifi var kafamda, portakal kabuklarıyla mis gibi kokan…

Bir de malzemelerin kalitesi gerçekten çok etkiliyor, o yüzden güzel bir bal ve margarin yerine mutlaka tuzsuz tereyağı kullanın.

Taze zencefil rendelemek konusunda da çok baskın olur mu diye biraz tereddütlüyüm açıkçası. Cafe Fernando’nun misket limonlu taze zencefilli kurabiyesini denedikten sonra fikrimi paylaşırım ;)

 

Malzemeler:

125 gram (yarım paket) tereyağı

1 yumurta

¾ çay bardağı pudra şekeri

2 tepeleme yemek kaşığı yoğurt

1 tatlı kaşığı toz zencefil

1 limon kabuğunun rendesi

1 şişe Dr.Oetker limon aroması

2 tepeleme yemek kaşığı bal

Aldığı kadar un

 

Malzemelerimizi bir karıştırma kabına alıp azar azar un ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz. Daha sonra merdaneyle yarım cm kalınlığında açıp çam ağacı, yıldız, kar tanesi gibi kalıplarla açıyoruz ve önceden ısıtılmış 165 derecelik fırında kurabiyelerimizin rengi sararınca kadar 10-15 dakika pişiriyoruz.
 
 
 

Hepsi bu kadar işte :)
 
 
 

28. yaşım bana büssürü güzellikler, mutluluklar getirdi. Ankara’ya ve eski hayatıma döndüm, öğretmenliği bırakıp yeni işime başladım, en önemlisi de sevgilime kavuştum :) Evliliğimizin 6. ayını kutladık geçen hafta ama sanki çok daha uzun olmuş gibi, sanki yıllardır birlikteymişiz gibi…

Bir de dost bildiklerim var ki, bu kadar erken fark ettiğim için her gün şükrettiğim :)

Yeni yaşımdan dileğim de en az öncekiler kadar mutlu ve huzurlu geçmesi, kalbi kötülükle dolu ruh hastalarının sevdiklerimden uzak durması. Sağlığımız yerinde olsun da gerisini biz hallederiz ;)

Sevgiler, öpücükler :)











26 Kasım 2014 Çarşamba

Tchibo ile yeni yıl hazırlıkları :)


Merhabalar,

Yılbaşı ruhu yavaş yavaş yayılırken Tchibo da yeni kataloğunu yayınladı.
 
 

Gene cicili bicili yepisyeni ürünler var ve eminim seçmekte zorlanacaksanız ;)

İşte benim sizin için seçtiklerim:
 

 
 
 
 
 


 



 
 
 
 
Hoşçakalın!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

25 Kasım 2014 Salı

Güllü doğum günü cupcakeleri


Herkese merhaba,

Geçtiğimiz Pazar doğum gününü kutladığımız Nevin annem için hazırladığım güllü cupcakelerle devam ediyoruz :)
 
 

Belki yapmak isteyenlere de fikir olur :)

Keki ve frostingi BURADA uzun uzun anlattığım yılbaşı cupcakelerim aynısı. Tek farkı şeker hamuru ile yaptığım güller ve yapraklar. Tarifini BURADA bulabileceğiniz toz çikolata soslu muffinlerle cupcakeler bir başka oluyor. Islak görüntüsünün altındaki nefis çikolata tadına yiyen herkes bayıldı :)
 
 

Açık mavi üzerinde minik pembe gül desenli kağıt muffin kalıplarım da her zamanki gibi Tantitoni’den.

Gülleri ve pembeyi çok sevdiği için Nevin anneme açık pembe ve fuşya boy boy şeker hamurundan güller yapıp kremanın üzerine dizdim. Yaprakları da Cantürk basmalı kupat kullanarak yaptı, böylece annesinin cupcakelerinde onun da emeği oldu :)
 
 
 

Sanırım çıraklıktan kalfalığa geçtim artık, ne dersiniz? :)))

Hoşçakalın!
 
 
 
 
 
 
 
 

Yılbaşı cupcakeleri


Herkese merhaba,

Yılbaşına çok az kaldı. Ankara’ya yılın ilk karı da düştüğüne göre cupcakelerimin tarifini vermek için daha fazla beklememe gerek yok diye düşünüyorum :)
 
 
 

Cupcake’s Ankara’da aldığım 3 saatlik kursun beni bu noktalara getirebileceğini hiç düşünmemiştim. Her seferinde öncekinden daha iyi kurabiyeler cupcakeler yaparken buluyorum kendimi :)

Muffin olarak bu kez ıslak yapısıyla çok beğenilen, günler sonra bile nemli nemli kalan “toz çikolata soslu muffin” tarifimi kullandım.

Muffinlerimin tarifini okumak için TIK TIK ;)

Cupcakelerim için Tantitoni’den aldığım yılbaşı temalı muffin kağıtlarını kullandım. Kağıtları kalıpların içine koyup yarısına kadar hamurla doldurup pişirdim. Soğuduktan sonra da kremasını sıktım.

 

Cupcakelerimin kreması (frostingi) için:

300 gram (4 paket) sade kremşanti

1 su bardağı süt

100 gram (yarım paket) Labne peyniri kullandım.
 
Önce düşük sonra yüksek devirde çırptıktan sonra kremamı buzdolabında 1 saat kadar beklettim. Zaten o arada kekim de pişti ve soğudu. Krema torbasına doldurduğum kremayı yıldız uç kullanarak sıktım muffinlerin üzerine.

Sonra da sıra şeker hamuruyla süslemeye geldi :) Eşimi de alıştırdım, akşamları ben şeker hamurunu açıyorum o da kalıplarla kesiyor. Oyun hamuruyla oynamak gibi inanılmaz zevkli ve stres atıcı bir aktivite :)
 
 

Christmas berrynin yaprağı için basmalı kupatım var, üzerine de minik kırmızılar yuvarlayıp kürdanla delikler açtım ve yaprağın üzerine yapıştırdım. Çamları da aynı şekilde kalıpla kesip minik yuvarlaklarla yılbaşı ağacı gibi süsledim. Kar taneleri için de basmalı kupat kullandım. Artan minikleri de Cantürkle gelişigüzel dizdik kremanın üzerine ;)
 
 

Yılbaşı temalı cupcakelerimi eşimin liseden arkadaşları Gözen, Batuhan ve Murat için hazırladım. Yılbaşı kurabiyeleri ve patatesli muska böreği ile ikram ettim.
 
 
 
 
 
Kurabiyeler için BURAYA, çok beğenilen böreklerim için de BURAYA tıklayabilirsiniz.

Hoşçakalın!  










20 Kasım 2014 Perşembe

Burcu'nun akşam yemeği sofrası


Herkese merhaba,

Geçtiğimiz Cumartesi akşamı Burcu ve Efe’ye mantı yemeye gittik. Burcucum öyle şık zarif bir sofra kurmuştu ki paylaşmazsam olmazdı :)
 
 
 
 

Menüde mantı olunca genellikle başka bir şey yapmamayı tercih ederiz ama Burcum bir zeytinyağlı bir de salata eklemiş ;)
 




Hayatımızda ilk kez yediğimiz zeytinyağlı yer elmasına Cantürk de ben de tek kelimeyle bayıldık. Meyve gibi kıtır kıtır yemeye alışkın olduğumuz yer elmasının yemeğinin böyle lezzetli olabileceğini hiç düşünmemiştik. Tarifini aldım Burcu’dan ve ilk fırsatta deneyip sizlerle de paylaşacağım.
 
 
 

O kadar mantıyı yedikten sonra da Burcu’nun spesiali muzlu çikolatalı pasta ile içtik çayımızı. İtiraf ediyorum 2 kocaman dilim yedim, öyle hafif öyle lezzetliydi ;)
 
 
 
 


Gecenin geç saatlerine kadar süren muhabbetten geriye bu fotoğraflar kaldı:
 
 
 
 
 
 

İlk fırsatta tekrarlamak dileğiyle, Burcucum Efecim ellerinizi sağlık :)

Hoşçakalın!
 
 
 
 
 
 
 

 

19 Kasım 2014 Çarşamba

Pancake


Krep konusunda iyice uzmanlaştım ama pancake konusunda biraz cesaretsizdim. Ta ki Mutfak Sırları tarifiyle karşılaşana kadar. Nilay gerçekten de ölçüleri birebir tutan, bu işi layıkıyla yapan bir yemek bloggerı. Kendi damak tadımıza göre ufak tefek değişikliklerle uyguladım tarifi ve Cantürk bayıldı :)
 
 
 



Malzemeler:

Hamuru için:

1 yumurta

¾ su bardağı süt

1 su bardağı un

1 yemek kaşığı toz şeker

Bir çimdik tuz

Yarım paket kabartma tozu

1 yemek kaşığı sıvıyağ

Tavayı yağlamak için:

Birkaç damla sıvıyağ

 

Oda sıcaklığındaki malzemeleri tamamen pürüzsüz olana kadar çırpıyoruz. Tavayı yağlayıp iyice kızınca bir yemek kaşığı kadar döküp kaşığın tersiyle düzeltiyoruz. Bu aşamada hızlı hareket etmeye çalışın çünkü çok çabuk pişiyor. Üzeri göz göz olduğunda spatula ile pancakelerinizi ters çevirin.

Çok pratikmiş değil mi?

Mutfak Sırları’nın orijinal tarifini okumak için de TIK TIK ;)

Afiyet olsun!
 
 
 
 

 

Kakaolu yılbaşı kurabiyeleri 2


Herkese merhaba,

Daha önce BURADA anlatmış olduğum kurabiyelerimin yenilerini yaptım bu kez. Nasıl olmuşlar? :)
 
 
 

Tarifi için BURAYA tıklamanız yeterli.

Hoşçakalın!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mavi yılbaşı kurabiyeleri


Merhabalar,

Şeker hamuru ile kurabiye süsleme işine iyiden iyiye alıştım :) Bu aralar yeni şeyler denesem de çoğunlukla yılbaşı temalı kurabiyeler yapıyorum :)

Yılbaşı hep kırmızı-yeşil olacak değil ya bu kez de mavi tonlarında yaptım. Koyu ve bebek mavisi ile kurabiyelerim çok cici olmuş sanki, değil mi? :)
 
 
 
 

Bunlar da poşetlenmiş hali:
 
 
 
 

Kakaolu taban kurabiyesi tarifi için TIK TIK ;)
 
Hoşçakalın!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fırında kaşarlı mantarlı tavuk sote


Herkese merhaba,

Daha önce BURADA verdiğim mantarlı tavuk sote tarifimi hatırlarsınız. Artanını aynı şekilde tüketmek istemezseniz de minik güveçlere ya da fırın kaplarına koyup üzerine kaşar döşeyerek fırınlayabilirsiniz.
 
 
 

Hem ısıtmış hem de yepyeni bir yemek elde etmiş olursunuz ;)
 
 
 

Büyük borcam ya da tepsiye koyup dilimleyerek de servis yapabilirsiniz ama minik kaplarda çok daha şık bir sunum elde edersiniz.
 
 
 

Benim fırın kaplarım Tantitoni’den, sufle kabı olarak almıştım. Yemek ve çatal-bıçal takımım Bernardo, peçetelerim de Madam Coco’dan ;)
 
 
 
Hoşçakalın!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mantarlı tavuk sote


Herkese merhaba,

Babamın çok güzel yaptığı, benim de çocukluğumdan beri çok sevdiğim bir yemek tarifim var size :) Olabildiğince tavuğun göğüs etini tercih ettiğim, az yağ kullandığım ve bol sebze eklediğim için de diyet bir tarif ;)


 

Malzemeler:

2 parça kemiksiz tavuk göğüs

10-12 adet mantar

5-6 adet Yeşil köy biberi

2 adet orta boy domates

2 diş sarımsak

1 yemek kaşığı acı biber salçası

Tuz, karabiber, pulbiber, kekik

1 yemek kaşığı sıvıyağ
 




Kuşbaşı doğradığımız tavuk göğsünü kızdırdığımız yağın üzerine alıp kavuruyoruz. Tavuklar kızarmaya başlayınca doğradığımız mantarları ve sarımsakları ekleyip biraz daha soteliyoruz. Mantarlar yumuşayınca doğradığımız yeşil biberleri ve 2-3 dakika sonra da kabuklarını soyup doğradığımız domatesleri (suyu ile birlikte) tavaya alıp salçamızı ve baharatlarımızı ekliyoruz. Domatesleriniz olgunsa suyu yeterli gelebilir ama eğer iyi pişmiş severseniz çok az da sıcak su ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...