Merhabalar,
Hem görüntüsü hem de tadıyla
cezbeden, 15 dakikada hazırlayabileceğiniz bir tatlı tarifim var size.
BURADA uzuuun uzun yazdığım
brunchta Türk kahvesinin yanında bize eşlik eden kupları ani ve acil
misafirleriniz için hazırlayabilir ya da benim yaptığım gibi gece yatmadan önce
pişirip sabah süsleyip servis edebilirsiniz ;)
Antep fıstık yerine çilek, muz,
vanilya ya da aklınıza gelebilecek herhangi bir çeşidi kullanabilir, süslemek
için farklı malzemelerden yardım alabilirsiniz.
Malzemeler:
1 paket antep fıstıklı puding
2,5 su bardağı süt (pudingi
pişirmek için)
8 adet (Her kupa 2’şer tane) Eti
kakaolu bisküvi
1 paket kakaolu krem şanti
1 çay bardağı süt (krem şantiyi
çırpmak için)
2 yemek kaşığı damla çikolata
Öncelikle her kupa birer tane bisküviyi
kırarak yerleştirip pişirdiğimiz pudinglerden bisküvilerin üzerini örtecek
kadar paylaştırıyoruz. Kalan bisküvileri de kırıp yerleştirip puding bitene
kadar kuplara eşit şekilde dağıtıyoruz. Kuplarımız soğurken krem şantiyi çırpıp
krema torbasıyla sıkıyoruz ve damla çikolata serpiştiriyoruz.
Çok kolaymış değil mi?
Antep fıstıklı pudingte Carte Dor’u
tercih ediyorum çünkü hem aroması yoğun hem de bol miktarda antep fıstık parçacıkları
var içerisinde ;)
Gamze ve Tuğrul’un hediyesi
handmade kadehlerimi o kadar çok sevdim ki tatlılarımı hep bunlarla servis
edesim var :) Paşabahçe mağazalarında bulabilirsiniz ;
Hoşçakalın :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder