31 Ekim 2014 Cuma

Açık büfe çay sofrası


Herkese merhaba,

Geçtiğimiz cumartesi eşimin eski iş arkadaşlarını ağırladığım soframın detayları var bugünkü yazımda ;)
 
 
 


12 misafirin 3ü kız bebiş olunca bol pembeli bol cupcakeli 3 tuzlu 2 tatlı içeren bir menü hazırladım. Bunlara Funda’nın Kafes Fırın’dan aldığı tatlılar ve Nesil’in getirdiği harika su börekleri eklenince sofram doldu taştı ;)
 
Bakalım neler varmış:
 
 
 

Zeytinli, cevizli, dereotlu mahlepli poğaça

Kısır

Arpa şehriye salatası

Çilekli pudingli muffin

Profiterol

 



Birkaç hafta önce yaptığım zeytinli ve dereotlu mahlepli poğaçalardan eşim kahvaltı için işyerine götürünce Nesil de tadına bakmış ve çok beğenmiş. Bunu da onun için yaptım desem yeridir, önceki tarifinden tek farkı hamuruna eklediğim 1 çay bardağı kadar kırılmış cevizler. Tarifi okumak için TIK TIK ;)
 
 
 
 


Kısır meşhur Özen kısırı :) Gene elimi korkak alıştırmadan bol acılı bol ekşili yaptım. Günün sonunda hiç kalmadığı düşünülürse beğenildiğini gönül rahatlığıyla iddia edebilirim :) Tarifi BURADA ;) Misafirlerinize özellikle de açık büfe sofralarda kısır sunumu için önerilerimi yazdığım postu okumak için de TIK TIK ;)
 
 
 
 


Arpa şehriye salatası menünün hafif ve fresh üyesi. BURADAKİ tarifle yaptım, tek farkı doristos çıkarıp bir tutam kıyılmış dereotu ekledim ;)

 
 

Çilekli pudingli muffinlerim kız çocukları tarafından sevileceğini düşündüğüm çilek kokulu pembiş ve hafif bir alternatif. Tarifi BURADA ;)
 
 
 

Tek kişilik porsiyonlara hazırladığım, renkli sprinkleslarla süslediğim profiterollerimin hikayesi için de BURAYA tıklamanız yeterli ;)  
 
 
 

Cupcake desenli masa örtümü ve peçetelerimi Parti Dünyası’ndan almıştım, aynı desenli pek çok ürün bulabilirsiniz ;)

Kısırımı ve arpa şehriye salatamı servis ettiğim ayaklı servis kaselerim Paşabahçe’den. Çerez, meyve ama en çok da salata servisleri için harikalar, bayılarak aldım ve bayılarak kullanıyorum :)
 
 
 

Profiterollerimi koyduğum cupcake desenli pembe tepsim ile muffinleri koyduğum cupcake desenli mor fanus Tantitoni’den, aynı seriye aitler. Muffinlerin bir kısmı Mudo’dan aldığım pembe fanustalar. Paşabahçe’den aldığım diğer fanusta da poğaçalarım var :)
 
 
 

Yepyeni bir sofrayla görüşmek dileğiyle,

Hoşçakalın! :)
 
 
 
 
 
 
 

Çilekli pudingli muffin


Herkese merhaba,

Kek hamuruna toz puding ekleyerek yaptığım muffinleri artık bilmeyeniniz yoktur sanırım. Hemen her davet sofrasında, arkadaş buluşmasında, ziyarete giderken elimizde hep bu minnoşlar var.
 
 
 

Bu kez de eşimin eski iş arkadaşları için hazırladığım çilekli pudingli muffin var sırada.

Pembiş ve çilek kokulu :)
 
 
 

Özellikle de kız çocuklarının çok seveceklerini düşündüğüm, doğum günü partilerinin yıldızı olabilecek bir tarif ;)

Tarifi BURADAkinin aynısı, sadece muzlu yerine çilekli puding kullandım. 750 ml sütle hazırlananları tercih ederseniz çilek kokusu ve tadı daha yoğun oluyor.
 
 

 

Renkli muffin kağıtlarımı da Tantitoni’den almıştım.
 
 
 

Soframın detayları ve diğer tarifler pek yakında ;)






Hoşçakalın!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

28 Ekim 2014 Salı

Profiterol sunumu


Merhabalar,

Kalabalık davetler için hazırladığınız profiterolleri servis ederken zorlananlardansanız bir önerim var size ;)

Kalın plastik bardaklara bir ya da ikişer tane profiterol koyup üzerine sosunu gezdirirseniz çok daha pratik ve şık bir sunum elde edersiniz.
 
 
 
 

Hem kullanıp çöpe atacağınız için fazladan bulaşık çıkmaz, hem sosu alamama derdi olmaz, hem de servis etmesi çok kolay olur :)

Ben sevimli olsun diye Dr.Oetker’in sprinklelarından serpiştirdim ama antep fıstığı, hindistan cevizi gibi aklınıza gelen her şeyi kullanabilirsiniz.
 
 
 
 

 
Tarifini okumak için TIK TIK ;)
 
Hoşçakalın!
 
 
 
 
 
 
 

27 Ekim 2014 Pazartesi

Kısır sunumu için öneriler


Herkese merhaba,

Özellikle de açık büfe davetlerde kısırı servis ederken iki kere düşünüyorum. Bazen  BURADAKİ gibi tek kişilik porsiyonlar hazırlıyorum bazen de BURADAKİ gibi çiğ köfte şeklinde ikram ediyorum. Bu kez de ayaklı salata kasemde cherry domates, salatalık ve minik marul yapraklarıyla hazırladım; fikir olması açısından sizlerle de paylaşıyorum.
 
 
 
 

Ayaklı servis kasemi Paşabahçe’den aldım. Bir büyük boyu daha var ama bu da yeterli geliyor ;)
 
 
 
 

Kısırımın tarifini okumak için BURAYI tıklayabilirsiniz ;)
 
 
 

Hoşçakalın!
 
 
 
 
 

Özen'in kısırı :)


Merhabalar,

Yeni haftaya meşhur kısırımın tarifiyle başlamak istedim. Ailede çok hatta en çok sevilen, babam ve halalarım tarafından her görüşmede talep edilen; bol soğanlı, çok salçalı ve biraz fazla ekşili kısırımın tarifi için malzemeler:

 


2 su bardağı ince bulgur

2 su bardağı sıcak su

3 yemek kaşığı domates salçası

2 yemek kaşığı tatlı biber salçası

1 yemek kaşığı acı biber salçası

1 limonun suyu (ben 2 kullanıyorum)

3-4 yemek kaşığı nar ekşisi

Yarım demet kıyılmış maydanoz

1 demet (fazla da olabilir) taze soğan

1 bardağı sızma zeytinyağı

Köftebaharı, kimyon, pulbiber, tuz

 

Süslemek için cherry domates, salatalık ve marul

 

Bulgurumuzu bir tencereye ya da kapaklı kaba alıp üzerine sıcak suyumuzu ekleyip ağzını kapatıyoruz. Bulgur yumuşayıp şişerken yeşillikleri yıkayıp kıyıyoruz.

Bulgur suyu çekip şiştikten ve ılıdıktan sonra salçaları, baharatları, limon suyunu ve nar ekşisini ekleyip ister eldiveni takıp yoğuruyoruz, istemezsek de kaşıkla iyice karıştırıp malzemeleri birbirine yediriyoruz. En son yeşillikleri ve zeytin yağını ekleyip karıştırıp servis tabağına alıyoruz.
 
 
 

Cherry domates, salatalık ve marul kullanarak bu şekilde süsledim ve açık büfe soframa koydum kısırımı. Ayaklı servis kasem Paşabahçe’den, severek almıştım severek de kullanıyorum :)
 
 
 

Siz de farklı malzemelerle değişik sunumlar yapabilirsiniz ;)

Kısırımı en son eşimin eski iş arkadaşları için hazırlamıştım. Soframın detayları ve diğer tarifler pek yakında ;)



 

Hoşçakalın!  
 
 
 
 
 
 

 

22 Ekim 2014 Çarşamba

Portakallı krep


Herkese merhaba,

Çikolatayı ille de portakallı isteyen, kakaolu keklere mutlaka portakal kabuğu rendeleten kocişim için uydurduğum ve bayıldığımız bir tarifim var bugün size :)
 

 

Malzemeler:

1 yumurta

1 yemek kaşığı toz şeker

3/4 su bardağı süt

¼ su bardağı portakal suyu

1 tatlı kaşığı un

¾ su bardağı un

1 portakalın kabuğu (rendelenmiş)

 

 


Yumurtayı ve toz şekeri iyice çırpıp süt ve unun yarısını ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Portakal suyunu, portakal kabuklarını, şekeri ve unun kalanını da ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpıyoruz. (poratakal suyu asitli olduğundan sütü kestirir, o yüzden aynı anda eklememeye ya da birbirine karıştırmamaya dikkat edin ;) )
 
 
 

Tavaya varsa spreyle sıkıp yoksa da birkaç damla yağ damlatıp peçeteyle yayıyoruz. İyice ısınan yağlanmış tavaya kepçeyle (tavanın büyüklüğüne göre miktarını ayarlıyoruz) krep hamurundan alıp ince bir tabaka olacak şekilde yayıyoruz. Altı pişmeye başladığında hafifçe spatulayla kenarlarından kaldırıp parçalamadan (ister havaya fırlatarak isterseniz de benim gibi spatula yardımıyla) ters çeviriyoruz.
 
 
 

Ne kolaymış değil mi?

Portakal, muz, çilek gibi meyvelerle; bal, reçel, fındık ezmesi gibi tatlılarla afiyetle yiyoruz.

Ama Nutella ile nasıl güzel oluyor anlatamam :)
 
 

Bu da krepli kahvaltı sofram:
 
 

Siz de bu hafta sonu portakallı krebimi denersiniz belki ;)

Hoşçakalın!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

21 Ekim 2014 Salı

Kızlarla akşam çayı


Herkese merhaba,

Geçtiğimiz Pazar Belgin ablam ve Gökçenim için hazırladığım sofra var bugün blogda :)
 
 

İki tuzlu bir tatlı olmak üzere üç çeşit hazırladım. Mercimek köftesinin detaylı tarifi BURADA ;)
 
 
 

BURADAKİ gibi yaptığım patatesli böreklerimi buzluktan çıkarıp fırında pişirdim, tek farkı muska şeklinde değil de sigara böreği gibi sardım ;)
 
 
 

Bu kez üzerine sadece susam ve çörek otu serpiştirdim, siz daha güzel kızarsın isterseniz yumurta da sürebilirsiniz ;)

Gelelim ağlayan kekime:

Adını çok duyduğum ağlayan kekle ilk karşılaşmamız Derya’larda oldu. Bir akşam oturmaya gittiğimizde yapmıştı Derya. Hem Cantürk hem de ben çok beğendik ve ilk misafirde yapmak üzere tarifini aldım.

Ufak tefek değişikliklerle malzeme listesi şöyle:

Keki için:

3 yumurta

1 su bardağı toz şeker

4 yemek kaşığı süt

2 yemek kaşığı sıvıyağ

3-4 yemek kaşığı kakao

1 paket kabartma tozu

1 su bardağı un


Keki ıslatmak için:

1,5 su bardağı süt
 

Kreması için:

1 paket kremşanti

1 su bardağı süt
 

Sosu için:

1 paket bitter çikolatalı sos

2 su bardağı süt



Yumurta ve toz şekeri mikserle iyice çırpıyoruz. Süt ve yağı ekleyip biraz daha çırptıktan sonra elediğimiz un, kabartma tozu ve kakaoyu da kabımıza alıp çok az çırpıp borcama döküyoruz. Bu aşamada borcamı yağlamaya gerek yok, zaten ıslak kek muamelesi yapacağımız için yapışma gibi bir problemimiz olmayacak ;)
 
 
 

Kekimizi 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında 15-25 dakika pişiriyoruz. Kekimiz çok ince olduğundan, benim de fırınım biraz hızlı pişirdiğinden 15 dakika bile fazla geldi ;)
 
 
 

Pişen keki fırından alıp ilk sıcaklığı gidince (3-4 dakika sonra) 1,5 su bardağı oda sıcaklığındaki sütle her yeri eşit olacak şekilde ıslatıyoruz ve ılınmaya bırakıyoruz.
Diğer taraftan kremşantiyi 1 su bardağı sütle çırpıp oda sıcaklığına gelen kekin üzerini kaplıyoruz (daha kalın bir krema isterseniz 2 paket kremşanti kullanmanızı öneririm).

Kremşantiyle kapladığımız keki streç filmle örtüp buzdolabına kaldırıyoruz.
 
 

Kekimiz ve şantimiz dolapta soğurken çikolata sosumuzu paketin arkasında yazandan biraz daha eksik sütle (2 su bardağı) pişiriyoruz ve karıştırarak soğutuyoruz. Sosunu döktükten sonra dilimlediğimiz kekimizi servis ediyoruz.
 
 
 

Çok kolaymış değil mi?

Soframa bakacak olursak; Kalpli runnerım Mudo Concept, Betty Boop pasta setim ve kırmızı saplı çatal bıçaklarım Bernardo, kırmızı çay bardaklarım Güral, sarı kırmızı fiyonklu silikon kapak Tantitoni, peçetelerim de İkea’dan.

Vee canlarımla fotomuz:
 
 

İyi ki varsınız kızlar, sizi çok seviyorum :)   
 
 
 
 
 
 

20 Ekim 2014 Pazartesi

Mercimek köftesi


Herkese merhaba,

Dün akşam çayına gelen Belgin ablam ve Gökçen için hazırladığım mercimek köftemin tarifini vereceğim bugün. Zor olduğunu düşünüp daha önce hiç denememiş olanlar için de aşama aşama fotoğrafladım, detaylı anlatacağım ;)  
 
 
 

Ölçüler anneme ait. Siz ayrıca dereotu, yeşil soğan, nane gibi yeşillikler ve farklı baharatlar da ekleyebilirsiniz.

Malzemeler:

1 su bardağı kırmızı mercimek

1 su bardağı ince (köftelik) bulgur

3,5 su bardağı su

1 büyük boy kuru soğan

Yarım çay bardağı sıvıyağ

Yarım demet maydanoz

2 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

Tuz, pulbiber, kimyon, köfte baharı

 

Öncelikle 3,5 su bardağı su ve mercimeği tencerede çok çok az su kalana kadar haşlıyoruz ve bulguru ekleyip tencerenin ağzını kapatıp yaklaşık yarım saat bekletiyoruz. Sıcak sulu mercimek bulgurumuzu yumuşatıyor ve hatta aşağıdaki gibi çok katı bir karışım elde ediyoruz.
 
 
 

Diğer taraftan minik minik doğradığımız soğanları sıvıyağda kavurmaya başlıyoruz. Soğanlar yumuşayınca salçaları da ekleyip iyi kavuruyoruz.
 
 
 

Salçalı soğanları ve kıydığımız maydanozları mercimek bulgur karışıma ekleyip (elimizi yakmadan) yoğuruyoruz ve köfte şekli verip servis tabağına diziyoruz.
 
 
 

Marul, salatalık, domates ve limonla servis edebilirsiniz ;)

Mercimek köftelerime patatesli sigara böreği ve ağlayan kek (ağlayan pasta) eşlik etti :)
 
 
 

Soframın detayları ile ağlayan kek ve böreklerimin tarifini okumak için TIK TIK ;)
 

Hoşçakalın! :)










 

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...