Herkese merhaba,
Yulaf kepekli tariflere devam :)
Malzemeleri kafanıza göre ekleyip
çıkarabilirsiniz. Ben kalorisini artırmamak için kullanmadım ama ceviz,
kurutulmuş domates ve zeytinle harika bir üçlü olabilirdi ;)
Dereotu yerine kekik de kullanabilirsiniz, hatta taze kekik bulma şansınız varsa kesinlikle tavsiye ederim :)
Malzemeler:
1 su bardağı light yoğurt
2 yumurta (birinin sarısı üzeri
için ayrılacak)
Yarım çay bardağı (küçük boy)
zeytinyağı
15-20 adet siyah zeytin
5-6 adet kurutulmuş domates
Bir tutam dereotu
Tuz, pulbiber
Aldığı kadar yulaf kepeği
karışımı
Üzeri için susam ya da çörek otu
Kurutulmuş domatesleri sıcak suda
bekleterek biraz yumuşatıyoruz ve zeytinlerle minik minik doğruyoruz.
Yumurtalardan birinin sarısını ayırıp light yoğurt, zeytinyağı, zeytin,
domates, kıyılmış dereotu, tuz, pulbiber ve aldığı kadar yulaf kepeği ile bir
hamur elde ediyoruz.
Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde
parçalar koparıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz.
Yumurta sarısı sürüp susam
serptiğimiz poğaçalarımızı 180 derecelik fırında kızarana kadar 25-30 dakika
pişiriyoruz.
Kalorisini artırmamak için peynir
eklemedim ama 2-3 yemek kaşığı kadar peynir ilavesiyle tam anlamıyla
kahvaltılık poğaçalar elde edersiniz.
Yulaf kepeği karışımı yüksek
proteinli de olduğundan sabahları işyerine ikişer tane poğaça götürüp
kahvaltımı yapıyorum. Hem doyurucu hem de besleyici oluyor en azından pastane
poğaçalarına oranla ;)
Hoşçakalın!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder