Herkese merhaba,
Özge ve Doğukanla yediğimiz akşam
yemeği için hazırladığım mor lahana salatamın tarifi var sırada. Son derece
pratik ve lezzetli, sadece püf noktasını bilmeniz yeterli ;)
Malzemeler:
1 küçük mor lahana
1 çay bardağı sirke
1 limonun suyu
Tuz
Lahanamızı ince ince kıydıktan
sonra tuz ile ovup sirke ve limon suyu ekleyerek en az 2-3 saat ağzı kapalı
şekilde bekletiyoruz. Ara ara karıştırırsanız üstte kalanlar alta inerek
lahanalar eşit şekilde yumuşar. Eğer sirke sevmiyorsanız lahanalar yumuşadıktan
sonra yıkayıp yeniden limon suyu ve tuz ekleyebilirsiniz aksi halde sadece
fazla sirkeli suyu süzmeniz yeterli.
Akşam yemeği menüsü ve sofra
detayları BURADA ;)
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder