Herkese merhaba,
Yılın son ayı Aralık geldi, çattı
:) İlk postta da geçen ay Burcu’nun ellerinden yiyip bayıldığımız ve acilen
diyete girme kararı alıp pişirdiğim zeytinyağlı yer elmasını veriyorum.
Yer elması bizim meyve gibi soyup
çiğ çiğ yediğimiz bir sebzeden öteye geçememişti şimdiye kadar. Pişmiş hali
sandığımdan çok daha lezzetliymiş. Bir de Burcu pirinç kullanmıştı, ben daha
diyet olması açısından onu da çıkardım :) Gayet de pratik bir tarif, tek
zorluğu biçimsiz yer elmalarının kabuğunu soymak :)
Malzemeler:
10-12 adet orta boy yer elması
2 orta boy havuç
1 orta boy (ben 2 küçük
kullandım) kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 limonun suyu
1 adet kesme şeker
Tuz
Süslemek için bir tutam dereotu
Yemeklik doğradığımız soğanımızı
ve zeytinyağını tencereye alıp kavuruyoruz. Eğer yağı yetersiz gelirse çok az
su ekleyebilirsiniz, en hafif soğan kavurma yolu bu maalesef. Soğanlar yumuşayınca
halka halka doğradığımız havuçları ekleyip hafif yumuşayana kadar kavurup küp
küp doğradığımız yer elmalarını, limon suyunu, tuzu ve kesme şekeri tencereye
alıp karıştırıp üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su ekliyoruz ve pişmeye
bırakıyoruz. Piştikten sonra da dereotuyla süsleyip ılık ya da soğuk servis
ediyoruz.
Bu da Burcu’mun bizim için
hazırladığı yer elmasının fotoğrafı:
Hoşçakalın!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder