Herkese merhaba,
Gamze ve Tuğrul için hazırladığım
erken yılbaşı yemeğindeki tariflerle devam ediyorum :) Közlenmiş kırmızı biber
en çok da eşimin sevdiği bir salata. Pratik ve lezzetli ;)
4-5 adet kırmızı (kapya) biber
1-2 diş sarımsak
Sızma zeytinyağı
Limon suyu ya da nar ekşisi
Tuz
Süslemek için:
Ceviz ve maydanoz yaprakları
Biberlerin sap kısmını keserek
çekirdeklerini çıkarıyoruz. Böylece közlendikten sonra çekirdeklerini çıkarmak
gibi bir derdimiz de kalmıyor ;) İster fırında, ister mangalda, ister ocakta
közledikten sonra kabuklarını soyup şeklini bozmamaya çalışarak tabağa alıyoruz
(isterseniz doğrayabilirsiniz de ama bu haliyle servisi daha şık oluyor).
Zeytinyağı, zevkinize göre limon ya da nar ekşisi, tuz ve kıyılmış sarımsakla
bir sos hazırlayıp üzerine gezdiriyoruz. Ceviz içi ve maydanoz yapraklarıyla
süslüyoruz.
Erken yılbaşı yemeğimizdeki diğer
tarifler ve sofra detayları BURADAAA ;)
Hoşçakalın!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder