Herkese merhaba,
Yılbaşına çok az kaldı. Ankara’ya
yılın ilk karı da düştüğüne göre cupcakelerimin tarifini vermek için daha fazla
beklememe gerek yok diye düşünüyorum :)
Cupcake’s Ankara’da aldığım 3
saatlik kursun beni bu noktalara getirebileceğini hiç düşünmemiştim. Her
seferinde öncekinden daha iyi kurabiyeler cupcakeler yaparken buluyorum kendimi
:)
Muffin olarak bu kez ıslak
yapısıyla çok beğenilen, günler sonra bile nemli nemli kalan “toz çikolata
soslu muffin” tarifimi kullandım.
Muffinlerimin tarifini okumak
için TIK TIK ;)
Cupcakelerim için Tantitoni’den
aldığım yılbaşı temalı muffin kağıtlarını kullandım. Kağıtları kalıpların içine koyup yarısına
kadar hamurla doldurup pişirdim. Soğuduktan sonra da kremasını sıktım.
Cupcakelerimin kreması (frostingi)
için:
300 gram (4 paket) sade kremşanti
1 su bardağı süt
100 gram (yarım paket) Labne
peyniri kullandım.
Önce düşük sonra yüksek devirde çırptıktan sonra kremamı
buzdolabında 1 saat kadar beklettim. Zaten o arada kekim de pişti ve soğudu.
Krema torbasına doldurduğum kremayı yıldız uç kullanarak sıktım muffinlerin
üzerine.
Sonra da sıra şeker hamuruyla
süslemeye geldi :) Eşimi de alıştırdım, akşamları ben şeker hamurunu açıyorum o
da kalıplarla kesiyor. Oyun hamuruyla oynamak gibi inanılmaz zevkli ve stres
atıcı bir aktivite :)
Christmas berrynin yaprağı için
basmalı kupatım var, üzerine de minik kırmızılar yuvarlayıp kürdanla delikler
açtım ve yaprağın üzerine yapıştırdım. Çamları da aynı şekilde kalıpla kesip
minik yuvarlaklarla yılbaşı ağacı gibi süsledim. Kar taneleri için de basmalı
kupat kullandım. Artan minikleri de Cantürkle gelişigüzel dizdik kremanın
üzerine ;)
Yılbaşı temalı cupcakelerimi eşimin
liseden arkadaşları Gözen, Batuhan ve Murat için hazırladım. Yılbaşı
kurabiyeleri ve patatesli muska böreği ile ikram ettim.
Hoşçakalın!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder