Herkese merhaba,
Geçtiğimiz gün Meryem için
hazırladığım yılbaşı temalı soframdaki patates salatamın tarifini vereceğim
şimdi de. Aslında sıradan bilindik bir patates salatasıydı kendisi ama süslü
bir çam ağacına dönüştü :)
Siz de yılbaşı akşamı veya öncesinde
misafirlerinize böyle bir salata hazırlayabilirsiniz ;)
Malzemeler:
3 orta boy patates
Bir tutam maydanoz
Bir tutam dereotu
5-6 kök yeşil soğan
1 limonun suyu
2-3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz, pulbiber
Patateslerimizi soyup rendenin
kalın tarafıyla rendeliyoruz. İnce kıydığımız yeşillikler, limon suyu,
zeytinyağı, tuz ve pulbiber ile iyice harmanlayıp çam ağacı şeklindeki bir
tabağa yayıyoruz. Ben cherry domatesler kullanarak süsledim ama zeytin,
salatalık, közlenmiş kırmızı biber, havuç gibi pek çok şeyden
faydalanabilirsiniz ;)
Patates salatama kısır, dereotlu
ve zeytinli poğaça, bir de kakaolu yılbaşı kurabiyeleri eşlik etti.
Zeytinli ve dereotlu poğaçalarımı
bu kez kabartma tozu ile değil maya ile yaptım. Öncekilerle aynı boyutta
yapmama rağmen neredeyse iki katına çıkmışlardı. Ama mutlaka mahlep de ekleyin,
bir başka lezzetli oluyor. Kabartma tozlu olan tarifi için TIK TIK ;)
Kısırımın tarifi BURADA ;)
Şeker hamurlu yılbaşı kurabiyelerim için de TIK TIK :)
Hoşçakalın!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder