Merhabalar,
Bugün size arkadaşım Nesliş için
hazırladığım, kendisi gibi mini mini tatlılarımın tarifini vereceğim :
Derin dondurucudaki kutu sayısını
azaltmak ve yer açmak için frambuaz, karadut, böğürtlen gibi yazdan depolanmış ne
varsa kullanmaya çalışıyorum. Geçen gün yaptığım cupcakelerde karadut ve
çikolatanın uyumuna bayıldığım için bu tatlımda da karadutu tercih ettim :)
Malzemeler:
1 paket Carte Dor bitter
çikolatalı puding
2,5 su bardağı süt (puding için)
1 paket Carte Dor kremşanti
1 çay bardağı süt (kremşanti için)
Kup sayısı kadar bebe bisküvisi (sevdiğiniz
herhangi bir çeşit de olur)
20 adet karadut
2 yemek kaşığı damla çikolata
Öncelikle her kupun tabanına
bisküvileri kırarak yerleştiriyoruz.
Pudingi pişirip bisküvilerin
üzerine döküyoruz.
Kuplar soğurken kremşanti ve sütü
çırpıyoruz. Karadutların yarısını süslemek için ayırıp kalan yarısını da
kremşantiye ekleyip karıştırıyoruz. Dolapta 20-30 dakika kadar soğuttuğumuz karadutlu
kremşantiyi pudingin üzerine sıkıyoruz. Damla çikolata ve ayırdığımız
karadutlarla süsleyip servis ediyoruz.
Çok kolaymış dimi?
Ben kahve yanı su bardaklarımı
kullanmayı tercih ettim. Karadutunuz yoksa başka bir meyve kullanarak, minik
kuplar yerine daha büyük kaseler ya da kadehlerle de tatlınızı yapabilirsiniz.
Hoşçakalın! :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder