Yumurtasız ve az nişastalı :)
Malum 15 günlük evliyim ve diğer
tüm eşyalarım gibi fırınım da yeni. Sadece kurabiye canavarı bir kocam olduğu
için değil, biraz da fırınımı denemek için yaptım mantar kurabiyelerimi.
Nişastası bol kurabiyeler evet
çok güzel görünüyor, piştikten sonra bembeyaz kalıyor ama ben yiyemiyorum. Ağzımda
acı bir tat bıraktığı gibi kokusu da ağır geliyor. Siz de benim gibi nişastası az ve yumurtasız kurabiye sevenlerdenseniz tarifimi deneyin ;)
Mantar kurabiyenin merdaneyle
açma, kalıpla kesme gibi zahmetleri olmamasına rağmen şeklinin güzel olması da
benim için ayrıca bir tercih sebebi :)
Malzemeler:
1 paket margarin (oda
sıcaklığında)
1 su bardağı buğday nişastası
1,5 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
1 tatlı kaşığı kakao
Kakao haricindeki tüm malzemeleri
yoğurarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz. Hamurdan ceviz kadar ya da
daha küçük parçalar koparıp yuvarlıyoruz ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye
aralıklarla diziyoruz. Hamur bitince bir şişe kapağını ıslatıp kakaoya
batırıyoruz ve kurabiyelerin ortasına bastırıp çekiyoruz. Önceden ısıtılmış
fırında 150 derecede 15-20 dakika pişiriyoruz.
Fırının ısısını çok yükseltmeyin
ve 15. dakikadan sonra gözünüz üzerinde olsun ki kurabiyelerin rengi bir anda değişmesin.
Unutmayın ne kadar beyaz kalırsa o kadar güzel görünür. Fırından çıkarmak için
altlarının hafif pembeleşmesi yeterli. Ayrıca şeker miktarını damak tadınıza
göre ayarlayabilirsiniz, biz kurabiyeleri çok tatlı sevmediğimiz için 1,5 çay
bardağı pudra şekeri kullanıyorum, dilerseniz artırın. Benim tarifimde yumurta
yok ama katmak isterseniz şeker ve yumurtanızı –tıpkı kek yapar gibi- iyice
çırptıktan sonra diğer malzemeleri ekleyin.
Kurabiyeleri çok büyük yapmayın
ve tepsiye olabildiğince aralıklı dizin, pişerken çok büyüdükleri için
birbirlerine yapışabilirler.
Ben bu malzemelerle 30 kurabiye
elde ettim. Fırınım ve dolayısıyla tepsileri büyük olduğu için yaklaşık 35
kurabiye sığıyor. Ama sizim tepsiniz küçükse ve 2. tepsiye geçmek
istemiyorsanız malzemeleri yarı yarıya azaltabilirsiniz.
Hoşçakalın :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder