İçerisindeki
kaşar peyniri sayesinde yumuşacık, azıcık kalorili ama çokça lezzetli bir köfte;
erişte pilavı, yoğurtlu sebze ve patates salatası ile :)
Köfte
için malzemeler:
Yarım
kilo orta yağlı dana kıyma
1
su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1
yumurta
1
büyük boy kuru soğan
2
diş sarımsak
1
çay bardağı galeta unu (ekmek içi de kullanabilirsiniz)
Pul
biber, karabiber, köfte baharı, kimyon ve tuz
Tüm
malzemeleri yoğurup elimizle şekil vererek yağ koyduğumuz ve
kızdırdığımız tavada kızartıyoruz.
Gelelim
püf noktalarına: Köfteleri hiç yağ koymadan cızbız yapmayı tercih ederim
genellikle ama işin içine kaşar peyniri girince durum değişiyor. Eriyen
kaşarlar tavaya yapışıyor, köftelerin üzerinde sertleşip kalıyor. Bu yüzden
mutlaka yağ kullanın. Kaşar lezzetini daha yoğun almak istediğim için baharat
miktarını az tuttum, siz dilerseniz bolca baharat ve hatta kıyılmış maydanoz
ekleyebilirsiniz. Ayrıca köftelerinizin kuru ve sert olmaması için kızartma süresini abartmayın ;)
Ve garnitürler…
Erişte
pilavı
Daha
önce yazdığım Erişte Salatası tarifimin yoğurt katılmamış hali aslında ama üşenmeyip
tekrar yazacağım. 200 gram erişteyi 2 yemek kaşığı sıvıyağda kavurup sıcak su ile
tuz ekledim; suyunu çekene kadar da pişirdim. Diğer pilavlardan bir farkı yok, hatta pirince oranla daha hafif ;)
Patates
salatası
3
orta boy patatesi haşlayıp minicik doğradım. Piyazlık doğradığım kuru soğan,
maydanoz, dereotu, taze nane, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve pulbiber ile
harmanladım.
Daha
detaylı bir patates salatası tarifi için TIK TIK
Yoğurtlu
sebze salatası
2
orta boy rendelenmiş çiğ havuç, 1 su bardağı haşlanmış bezelye ve 1 çay bardağı
mısırı 2 su bardağı yoğurda kattım.
Bir
de baktım ki köfte, pilav, patates, önüm, arkam, sağım, solum derken
brokolilerim kaynamakta olan suda ezilmiş, minicik olmuş mu:)
Brokolileri
de süzüp yoğurtlu sebzelere ekledim. Tabi benim rus salatası kıvamındaki yoğurt
sulandı, cacık gibi bir şey oldu. Varsın olsun; tuz ve pul biberle lezzetlendi,
afiyetle yendi :)
Hoşçakalın
:)