11 Kasım 2013 Pazartesi

Körili ve kaju fıstıklı sebzeli tavuk

Uzakdoğu'dan bir tarif 


İsmine bakıp aldanmayın, sebzeleri kavurduğum 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve içerisindeki 3-5 kajuyu saymazsak son derece hafif bir diyet yemeği :)



Malzeme listesine kabak, karnabahar, brokoli, pırasa gibi sayısız sebze ekleyebileceğiniz, köri ve zencefile alışkın olmayanların az kullanmalarını tavsiye ettiğim tarifim hem hafif hem çok pratik :)

Malzemeler:   
  • Yarım kilo tavuk kalça (derisiz ve kemiksiz)
  • 1 orta boy havuç 
  • 250 gram mantar
  • 2 avuç kaju fıstığı
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 diş sarımsak
  • Bir parça taze zencefil
  • 1 adet defne yaprağı
  • Tuz
Tavukları küp küp doğrayıp tavaya alıyoruz. Tarifin orjinalinde tavukları yağda kavurmamız gerekiyor ama malum diyetteyiz :) karabiber, tuz ve defne yağrağı ile 1,5 su bardağı sıcak su eklediğimiz tavuğun ağzını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz ve sebzelerimize geçiyoruz.



Havuçları geç pişmesi ihtimaline karşı olabildiğince ince doğrayın, hatta benim yaptığım gibi salatalık soyacağı ile şerit şerit kesebilirsiniz. 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyduğumuz tavada havuçlar, sarımsak ve küçücük bir parça taze zencefili kavurmaya başlıyoruz. Havuçlar biraz yumuşayınca doğradığımız mantarları da ekliyoruz. Sebzelerin sulanmaması için harlı ateşte hızlıca sotelemeye dikkat edelim ve sebzeler yumuşayınca altını kapatalım. (Daha sonra tavuklarla da soteleneceği için fazla pişirmenize gerek yok)



Biz sebzeleri hazırlayana kadar tavuklar suyunu çekmiş olurlar, karabiber ve kaju fıstıklarını ekleyip tavuklarımızı da kavuruyoruz. Kavurma işlemi bittikten sonra sebzelerimizle tavuğu buluşturup birkaç dakika daha kavuruyoruz. 




Yemeğimiz hazır :)

Yaparken bloga yazmayı düşünmemiştim, o yüzden makineyle fotoğraf çekmeyi akıl edemedim, iphone fotoları da ancak bu kadar oldu idare edin :)  

Hoşçakalın :)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder