Merhabalar,
Ali Nazik kebabı, beşamel soslu Hünkar
Beğendi ile kıyaslandığında daha fazla tercih ettiğim bir yemek. Yoğurtla çok
daha hafif olurken Hünkar Beğendinin sadece etlerini yiyebiliyorum, tabanı çok
ağır geliyor.
Ali Nazik için yeşil biberli
domatesli sote hazırlayanlar da var ama eşim bu halini daha fazla seviyor.
Bu kez kuzu kuşbaşı kullandım ama
dana eti, kıyma ve hatta tavukla bile deneyebilirsiniz ;)
Bu tarifi ister ara sıcak
isterseniz de ana yemek olarak ikram edebileceğinizi belirtip hemen malzemelere
geçiyorum:
Tabanı için:
2 adet közlenmiş bostan patlıcanı
2 diş kıyılmış sarımsak
Yeterince süzme yoğurt
Tuz
Üzeri için:
Yarım kilo kuzu kuşbaşı
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Zeytinyağı
Tuz, karabiber, pulbiber
Közlenmiş patlıcanları minik
minik doğrayıp sarımsak ve tuzu ekleyip yeterince süzme yoğurtla karıştırıp
servis tabağına alıyoruz.
Etlerimizi kızgın zeytinyağına
alıp iyice kavuruyoruz. Etler kavrulunca salçaları da ekleyip kavurmaya devam
ediyoruz. Salçanın kokusu çıkınca bir miktar sıcak su ekleyip pişmeye
bırakıyoruz. Suyunu biraz çekince tuz ve baharatlarla tatlandırıyoruz.
Son olarak yoğurtlu
patlıcanımızın üzerine döküp servis ediyoruz.
Afiyet olsun!