9 Mart 2016 Çarşamba

Kuzu Etli Ali Nazik

Merhabalar,

Ali Nazik kebabı, beşamel soslu Hünkar Beğendi ile kıyaslandığında daha fazla tercih ettiğim bir yemek. Yoğurtla çok daha hafif olurken Hünkar Beğendinin sadece etlerini yiyebiliyorum, tabanı çok ağır geliyor.





Ali Nazik için yeşil biberli domatesli sote hazırlayanlar da var ama eşim bu halini daha fazla seviyor.

Bu kez kuzu kuşbaşı kullandım ama dana eti, kıyma ve hatta tavukla bile deneyebilirsiniz ;)





Bu tarifi ister ara sıcak isterseniz de ana yemek olarak ikram edebileceğinizi belirtip hemen malzemelere geçiyorum:

Tabanı için:

2 adet közlenmiş bostan patlıcanı
2 diş kıyılmış sarımsak
Yeterince süzme yoğurt
Tuz

Üzeri için:

Yarım kilo kuzu kuşbaşı
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Zeytinyağı
Tuz, karabiber, pulbiber




Közlenmiş patlıcanları minik minik doğrayıp sarımsak ve tuzu ekleyip yeterince süzme yoğurtla karıştırıp servis tabağına alıyoruz.

Etlerimizi kızgın zeytinyağına alıp iyice kavuruyoruz. Etler kavrulunca salçaları da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Salçanın kokusu çıkınca bir miktar sıcak su ekleyip pişmeye bırakıyoruz. Suyunu biraz çekince tuz ve baharatlarla tatlandırıyoruz.

Son olarak yoğurtlu patlıcanımızın üzerine döküp servis ediyoruz.


Afiyet olsun!








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder