8 Mart 2016 Salı

Zeytinyağlı deniz börülcesi

Herkese merhaba,

İş yoğunluğum yüzünden uzun zamandır blogu güncelleyemedim ve çok sayıda tarifim birikti. Şimdi vakit buldukça hepsini tek tek paylaşmayı planlıyorum.

İlk kez Özgelerde yiyip bayıldığımız ve o gün bugündür özellikle de balık sofralarımızda muhakkak bulunan deniz börülcesinin tarifini vereceğim şimdi.




Yapılışı çok basit, sadece kılçıklarını ayıklamak biraz el oyalayıcı olabiliyor. O işi de genellikle Cantürk’e devrettiğim için sorun kalmıyor :)




Malzemeler:

1 demet deniz börülcesi
1-2 diş sarımsak
Zeytinyağı
Tuz
Limon

Bir tencerede su kaynatıp deniz börülcesini ekliyoruz ve yaklaşık 7-8 dakika haşlıyoruz. Yeterince pişip pişmediğini anlamak için bir dalı sapından tutup çekiyoruz, kolayca elimize geliyorsa börülceleri soğuk su dolu bir kaba alıyoruz. Şokladığımız için rengi koyu yeşil olarak kalacaktır ;)




Şimdi de soğuyan börülceleri saplarından tutup çekiyoruz, içlerindeki kılçıklardan ayırıyoruz.




Ayıkladığımız börülcelere kıyılmış sarımsak, zeytinyağı, tuz ve limon suyu ekleyip servis ediyoruz.

Hoşçakalın!





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder