Herkese merhaba,
Geçtiğimiz Pazar sabahı pişirdiğim
kepekli ve zeytinyağlı poğaçalarımın tarifi var sırada.
Çok az yağ ve kepekli un
kullandığım için hafif, şekil vermekte cidden zorlandığım cıvık bir hamur
olduğu için de yumuşacık oldu.
Eğer poğaçalarınızın çok yumuşak
ve pofuk olmasını istiyorsanız hamurunuz çok çok yumuşak olmalı, bunun için de
unu azar azar ilave ederek ele yapışan bir kıvam elde etmelisiniz. Bu da efsane
poğaçalar yapan Döne halamdan öğrendiğim bir püf noktası ;)
Poğaçalarımda genellikle tam
buğday unu tercih ederim, ilk kez kepekli un kullandım ve sonucun bu kadar iyi
olacağını tahmin etmiyordum.
Malzemeler:
Hamuru için:
2 yumurta
1 çay bardağı yağsız yoğurt
1 çay bardağı yağsız süt
1 türk kahvesi fincanı sızma
zeytinyağı
1 tatlı kaşığı süzme bal
1 paket mahlepli susamlı kabartma
tozu
1 çay kaşığı silme tuz
Aldığı kadar kepekli un
İç harcı için:
Az yağlı beyaz peynir
Maydanoz
Pulbiber
Üzeri için:
Susam ya da çörek otu
Yumurtalardan birini daha sonra
üzerine sürmek için ayırıp tüm malzemelerle azar azar un ekleyerek bir hamur
elde ediyoruz. Dilediğimiz büyüklükte
parçalar koparıp içerisine yeterince peynirli harç koyup yuvarlayarak
kapatıyoruz.
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye
aralıklı olarak dizip üzerine yumurta sarısını sürüp susam serpiştiriyoruz ve
önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında iyice kızarana kadar yaklaşık yarım
saat pişiriyoruz.
Hoşçakalın!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder